Πολιτική|16.05.2024 14:32

Μαρινάκης: Ανεξήγητη η απόφαση της ΕΠΟ για τελικό Κυπέλλου χωρίς φιλάθλους

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Ανεξήγητη» χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΠΟ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ο τελικός του κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων.

«Κρίμα πραγματικά, υπάρχουν και τα εργαλεία και ο μηχανισμός που θα φέρει εις πέρας μια τέτοια διοργάνωση», τόνισε αναφερόμενος ουσιαστικά στον ευρωπαϊκό τελικό που θα διεξαχθεί κανονικά στο OPAP Arena ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα.

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη

Την ίδια ώρα, έλαβε αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη για τα μνημόνια συνεργασίας με την Β. Μακεδονία η οποία τόνισε ότι έπρεπε να έχουν κυρωθεί. «Έχει διατυπώσει κάποιες θέσεις, οι θέσεις της κυβέρνησης εκφράστηκαν από τον πρωθυπουργό σήμερα το πρωί, τον υπουργό εξωτερικών και μένα, η στάση αυτή δικαιώνεται», είπε.

Τριπλάσια ανάπτυξη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της χώρας υπογράμμισε ότι η Κομισιόν προβλέπει τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα, όπως αποτυπώνεται στις εαρινές τις προβλέψεις που δημοσιεύθηκαν χθες για την πορεία της οικονομίας των Ευρωπαϊκών χωρών».

Η ανάπτυξη, όπως είπε, για το μέσο όρο της Ευρωζώνης το 2024 προβλέπεται 0,8% και 1,4% για το 2025. Για την Ελλάδα, σύμφωνα με την Επιτροπή προβλέπεται ανάπτυξη 2,2% για το 2024 και 2,3% για το 2025. «Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα φέτος αναμένεται να έχει σχεδόν τριπλάσια ανάπτυξη από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης ενώ βρίσκεται στην 5η υψηλότερη θέση σε ρυθμό ανάπτυξης ανάμεσα στις 20 χώρες της Ευρωζώνης και στην 9η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες της ΕΕ. Οι προβλέψεις, μάλιστα, αυτές βρίσκονται πολύ κοντά σε εκείνες του Προγράμματος Σταθερότητας της Ελλάδας, όπου ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται σε 2,5% για φέτος και σε 2,6% για το 2025, στη βάση ταχύτερης αύξησης των επενδύσεων», επισήμανε.

Παύλος ΜαρινάκηςτελικόςΝτόρα ΜπακογιάννηΕΠΟειδήσεις τώρα