Πολιτική|16.05.2024 19:45

Νέα Αριστερά: «Η ΕΥΠ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, επιμένει στη στρατηγική της συγκάλυψης»

Newsroom

Στην ΑΔΑΕ επιστρέφει η ευθύνη των επόμενων κινήσεων για την εξέλιξη της υπόθεσης των υποκλοπών μιας και η ΕΥΠ αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και να παρέχει στην ανεξάρτητη αρχή την πλήρη αιτιολόγηση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την οργή της Νέας Αριστεράς η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για: «ένα ακόμα επεισόδιο στην υπόθεση της συγκάλυψης του παρακράτους των παράνομων υποκλοπών».

Παράλληλα εξαπέλυσε τα πυρά της στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι φέρει: «ακέραια την ευθύνη για τη μετατροπή της χώρας σε ένα καθεστώς που καμία σχέση δεν έχει με ευρωπαϊκό κράτος του 2024, στο οποίο η ΕΥΠ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς

Η άρνηση της ΕΥΠ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Καθημερινής,  να παρέχει διευκρινίσεις στην ΑΔΑΕ σχετικά με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι ένα ακόμα επεισόδιο στην υπόθεση της συγκάλυψης του παρακράτους των παράνομων υποκλοπών.

Η ΕΥΠ που παραμένει υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού επιμένει στην στρατηγική της συγκάλυψης και της συσκότισης επικαλούμενη λόγους "εθνικής ασφάλειας" αρνούμενη να συνεργαστεί με την ΑΔΑΕ. Πρόκειται για μια στάση  προκλητική μα κυρίως αντισυνταγματική.

Υπήρχαν τελικά λόγοι εθνικής ασφάλειας για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη ή ισχύει η δήλωση του πρωθυπουργού στο debate στις 10 Μαίου 2023  ότι «Ο κ. Ανδρουλάκης δεν αποτελεί κανέναν απολύτως κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και δεν έπρεπε ποτέ να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση»;

Δυο χρόνια μετά, ουδείς γνωρίζει τους λόγους παρακολούθησης δεκάδων πολιτών μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, οι φάκελοι των οποίων  μάλιστα φέρεται να έχουν καταστραφεί.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για τη μετατροπή της χώρας σε ένα καθεστώς που καμία σχέση δεν έχει με ευρωπαϊκό κράτος του 2024, στο οποίο η ΕΥΠ λειτουργεί ως κράτος εν κράτει.

Η συγκάλυψη δεν θα περάσει. Η κοινωνία έχει δικαίωμα να γνωρίζει. Οι πολίτες στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ψηφίζουν και για το κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη, το φως στη συσκότιση που επιχειρεί το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου.  

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα αριστεράΑΔΑΕΕΥΠειδήσειςειδήσεις τώρα