Πολιτική|21.05.2024 14:00

Μητσοτάκης στην Κοζάνη: Ο πρωθυπουργός επιθεώρησε τα έργα στη γέφυρα Σερβίων

Newsroom

Από την Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, όπου περπάτησε μέχρι το σημείο των εργασιών συντήρησης της γέφυρας που βρίσκονται σε εξέλιξη, ξεκίνησε την περιοδεία του στην ΠΕ Κοζάνης ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον περιφερειάρχη Δυτικής ΜακεδονίαςΓιώργο Αμανατίδη, για το σχεδιασμό και τις παρεμβάσεις που γίνονται, αλλά και για τις εργασίες συντήρησης από τον αντιπεριφερειάρχη Τεχνικών Έργων, Χάρη Γκοβεδάρο.

Αμέσως μετά την Γέφυρα Σερβίων, ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε προς το Βελβεντό Κοζάνης, όπου συναντήθηκε με τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των δυο αγροτικών συνεταιρισμών “ΔΗΜΗΤΡΑ” και “ΑΣΕΠΟΠ”, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την παραγωγή και τα προϊόντα της περιοχής.

Οι επαφές του πρωθυπουργού

Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε την υγιή συνεταιριστική παράδοση που έχει ο τόπος και άκουσε την πρόταση του προέδρου του ΑΣΕΠΟΠ να δημιουργηθεί αντίστοιχη σχολή, όπως αυτή των πετράδων που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες στη Δυτική Μακεδονία.

Οι επαφές του πρωθυπουργού στο Βελβεντό ολοκληρώθηκαν με την συνάντησή του με τον δήμαρχο, Μανώλη Στεργίου, όπου τον υποδέχτηκαν εργαζόμενοι και πολίτες.

Ιδιαίτερη αναφορά στις ομορφιές των Πιερίων

Ο πρωθυπουργός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις ομορφιές των Πιερίων και στις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης μίας περιοχήςπου πρωταγωνιστούν τα πανέμορφα βουνά και η λίμνη Πολυφύτου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βελβεντού, αφού έκανε αναφορά στον πρωτογενή τομέα που ανθίζει στην περιοχή και στους υγιείς συνεταιρισμούς, ευχαρίστησε την κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους παραγωγούς .

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια μίλησε στην κεντρική πλατεία των Σερβίων, ενώ στις 18:00 θα μεταβεί στη Φλώρινα και στη συνέχεια στην Καστοριά.

γέφυραΚοζάνηΚυριάκος Μητσοτάκης