Πολιτική|21.05.2024 20:41

Κομισιόν σε OPEN για επιστολή Μητσοτάκη: «Θα προστατέψουμε τους καταναλωτές»

Newsroom

Εκπρόσωπος της Κομισιόν τοποθετήθηκε στην επιστολή που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζητώντας ευρωπαϊκές παρεμβάσεις για την ακρίβεια.

Μάλιστα σε ερώτηση του ΟPEN και στη Μαρία Αρώνη, σχετικά με την επιστολή που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός για τη διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές, η εκπρόσωπος τόνισε ότι η Επιτροπή θα απαντήσει σε εύθετο χρόνο. Παράλληλα επεσήμανε επιβεβαίωσε ότι ισχύουν οι αθέμιτες πρακτικές από τις πολυεθνικές και ότι οι πωλητές λιανικής πρέπει να μπορούν να προμηθεύονται από όποια χώρα θέλουν προσθέτοντας ότι θα ερευνήσει αυτές τις παράνομες τεχνικές των πολυεθνικών.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει μια σειρά από τέτοιες υποθέσεις» 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Επιτροπής: «Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού, αυτές οι συμφωνίες είναι παράνομες και οι μονομερείς αυτές οι πρακτικές απαγορεύονται αν οι κατασκευαστής κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά εισαγωγής. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει μια σειρά από τέτοιες υποθέσεις. Δεν θα διστάσει να προστατεύσει τους καταναλωτές διερευνώντας αυτές τις περιπτώσεις κατά προτεραιότητα».

Να σημειωθεί πως αρκετές χώρες της Ε.Ε. έχουν ζητήσει από την Επιτροπή να προστατεύσει τους καταναλωτές από αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών εταιριών.

ειδήσειςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΕυρώπηειδήσεις τώραακρίβειαΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν