Πολιτική|23.05.2024 18:40

Κόντρα Γεωργιάδη - Κωνσταντοπούλου: «Είστε άσχετη» - «Μπροστά σας θα μας βρίσκετε»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την ομιλία της στη Βουλή. Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κάνει τις καρδούλες ως ένα διαφημιστικό τρικ, καλώντας την να αφήσει τις υποκρισίες διότι αυτές δεν ταιριάζουν στη Βουλή.

Είχε προηγηθεί ευθεία επίθεση της κ. Κωνσταντοπούλου κατά της πολιτικής της κυβέρνησης για την ακρίβεια αλλά και του κ. Μητσοτάκη για τον τρόπο που επιλέγει να πολιτευτεί. «Την ώρα που η κοινωνία στενάζει και οι πολίτες σκέφτονται πώς θα βγάλουν το μήνα, ο πρωθυπουργός κάνει πλάκα στο TikTok, παραγγέλλοντας custom made παπούτσια», είπε σε παρέμβασή της στην ολομέλεια της Βουλής, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μιλώντας επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ο πρωθυπουργός είναι άφαντος» και ότι «εμφανίζεται στο TikTok αλλά στη Βουλή τον ψάχνουμε». «Ούτε Pokemon προς αναζήτηση να ήταν», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, το νομοσχέδιο έρχεται μία μέρα πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια, «ουσιαστικά για να έχει να πει κάτι… Πιστεύετε ότι με τέτοιου είδους εμβαλωματικές, σπασμωδικές κινήσεις μπορείτε στα αλήθεια να προστατέψετε την κοινωνία από την ακρίβεια; Πιστεύετε στα αλήθεια ότι μπορείτε να κοροϊδέψετε οποιοδήποτε; Δεν κοροϊδεύεται πια η κοινωνία… Δεν πρόκειται να ξαναδείτε ποσοστά 41%.

Είστε σε αποδρομή, ήδη από την συζήτηση για την πρόταση μομφής. Είστε σε αποδρομή από τότε που ήρθατε με λυσσασμένο τρόπο, να καταχειροκροτείτε τον κύριο Καραμανλή που είπε ότι όλα τα έκανα καλά… τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Επίθεση από Γεωργιάδη

«Βία είναι και το bullying, όχι μόνο η μπουνιά. Και εσείς σίγουρα έχετε ασκήσει. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση για το πως συμπεριφέρθηκε, την κατηγορεί ότι δυσχεραίνει την απόδοση της δικαιοσύνης. Δεν 'λέγαν για τα ΜΑΤ για εσάς έλεγαν», υπογράμμισε και την αποκάλεσε τον ορισμό του buller.

Σε υψηλούς τόνους ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι ως πρόεδρος της Βουλής έβαλε εμπόδια στην ψήφιση του 3ου Μνημονίου, την στιγμή που πολλοί κοιμόντουσαν στον καναπέ και τα πατώματα. «Είναι έπαινος για εμάς. Γνωρίζαμε ότι αν δεν πέρναγε το 3ο Μνημόνιο θα βρισκόμασταν εκτός ΕΕ. Εις βάρος του πολιτικούς συμφέροντος της ΝΔ ψηφίσαμε το μνημόνιο για να γλιτώσουμε την Ελλάδα από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αν έχετε ευρώ στην τσέπη είναι γιατί άνθρωποι σαν κι εμένα ψηφίσαμε το Μνημόνιο», προσέθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο μπάζωμα της περιοχής του δυστυχήματος των Τεμπών. «Είστε άσχετη σχετικά με τις αρμοδιότητες των Υπουργών. Το Υπ. Ανάπτυξης επί των ημερών μου είχε την ευθύνη του ΠΔΕ. Μέσα στο πρόγραμμα δεν είναι μόνο έργα για την ανάπτυξης αλλά πάσης φύσεως έκτακτης δαπάνης. Πληρώθηκε η δαπάνη της περιφέρειας Θεσσαλίας». Μάλιστα, σε εκείνο το σημείο η κυρία Κωνσταντοπούλου διαμαρτυρήθηκε για τη λέξη δυστύχημα, φωνάζοντας ότι ήταν έγκλημα. «Εσείς έχετε πολιτικό ίσως και νομικό συμφέρον για να το λέμε έγκλημα. Απλώς εξυπηρετείτε το συμφέρον σας και κανένα ανθρωπιστικό συναίσθημα. Αλλιώς μέχρι να καταδικαστεί κάποιος σε δικαστήριο είναι αθώος», κατέληξε.

«Τις ειδικές δυνάμεις πρέπει να στείλει για να γλιτώσει από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου»

Απαντώντας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε ότι συνομολόγησε γιατί ο πρωθυπουργός θέλει να την αποφύγει. «Τις ειδικές δυνάμεις πρέπει να στείλει για να γλιτώσει από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Και αλεξιπτωτιστές να στείλει και ότι άλλο κατεβάσει η κούτρα σας από εμένα δεν γλιτώνετε. Θα είμαι παρούσα. Μπροστά σας θα μας βρίσκετε», σημείωσε.

Λίγο αργότερα επισήμανε ότι στα Τέμπη έγινε έγκλημα και το έχει αποτυπώσει η ποινική δίωξη από την αρμόδια εισαγγελική αρχή. «Δεν συζητιέται ότι έγινε έγκλημα και εσείς επιμένετε να το λέτε δυστύχημα ατύχημα, ότι άλλο εκτός από έγκλημα. Ασχοληθήκατε να καλύψετε τα ίχνη σας και μπαζώσατε τον χώρο, την 1η Μαρτίου και έρχεστε να επικαλείστε το τεκμήριο αθωότητά σας. Τον κόσμο θα ακούσουμε κι όχι εσάς. Κρύβατε την αλήθεια από τον κόσμο ενώ γνωρίζατε ότι δεν ήταν ασφαλή τα τρένα», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης απάντησε λέγοντας ότι τεκμήριο αθωότητας έχουν όλοι οι κατηγορούμενοι ενώ όσοι δεν έχουν κατηγορία είναι αθώοι. «Όλο αυτό που είπατε είναι άλλο ένα χυδαίο ψέμα για να καπηλευτείτε τον γνήσιο πόνο των γονέων που χάσανε τα παιδιά τους και του απλού λαού. Τα ψέματα τα χρησιμοποιείται για ένα λόγο: για να υπηρετήσετε το πολιτικό και υλικό σας συμφέρον. Δεν μιλάτε για την αλήθεια, τους νεκρούς αλλά για το συμφέρον σας», σημείωσε.

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Γεωργιάδης παραπονέθηκε επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου μιλούσε εντός της Ολομέλειας με το κινητό της, λέγοντας: «Προηγουμένως ο θαλαμοφύλακας της αιθούσης μου έκανε παρατήρηση. Είδατε πώς τα φέρνει η ζωή όμως».

Άδωνις ΓεωργιάδηςΖωή ΚωνσταντοπούλουΠλεύση Ελευθερίαςειδήσεις τώραΒουλήΝέα Δημοκρατία