Πολιτική|24.05.2024 14:49

Ευρωεκλογές 2024 - Κουτσούμπας στη Βουλή: «Φέρνετε χασμουρητά και απέχθεια στον κόσμο»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Βουλή.

Ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο ψευτοαντιπαραθέσεις μεταξύ των κομμάτων και προσέθεσε: «Φέρνετε χασμουρητά και απέχθεια στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα  «το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποιον είναι η ανάπτυξη», για να απαντήσει τονίζοντας ότι «έχουμε ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων». «έχουμε ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων». «Η καπιταλιστική ανάπτυξη και καπιταλιστική κρίση είναι τα δίδυμα αδελφάκια αυτού του συστήματος», προσέθεσε.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι παριστάνει τον ανήξερο για την ακρίβεια και μιλάει για εισαγόμενη άνοδο των τιμών ενώ σε ότι αφορά την πολιτική του ΚΚΕ επισήμανε ότι «Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον λαό. Κάποιος πρέπει να πληρώσει. Πρέπει να χάσει από τα κέρδη του το μεγάλο κεφάλαιο για να ανακουφιστούν οι πολίτες». Κατά τον ίδιο, δε,  το ΚΚΕ δεν υποστηρίζει ότι υπάρχει μια μαγική λύση με την οποία θα είναι και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, ότι και τα πλεονάσματα θα πιάνονται και ο λαός θα ανακουφίζεται από τους φόρους, ότι και τα κέρδη του κεφαλαίου θα αυξάνονται και οι μισθοί θα αρκούν για μια αξιοπρεπή διαβίωση. «Αυτά δεν γίνονται ούτε στη δευτέρα παρουσία, είναι ουτοπικά για να χρησιμοποιήσω μια έκφραση που σας αρέσει να απευθύνετε σε εμάς», κατέληξε.

ευρωεκλογές 2024ακρίβειαειδήσεις τώραΔημήτρης ΚουτσούμπαςειδήσειςΒουλήΚΚΕΕυρωεκλογές