Πολιτική|24.05.2024 18:23

Ευρωεκλογές 2024 - Ανδρουλάκης: Για 'μας ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου και κοινωνικό κράτος δεν γίνεται

Αλέξανδρος Διαμάντης

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του. «Έφυγε νωρίς και έφυγαν νωρίς και οι βουλευτές της ΝΔ», είπε αρχικά βλέποντας τα άδεια γαλάζια έδρανα και έκανε λόγο για εμμονή του πρωθυπουργού στον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Δεν μας λέει για το ποιος είναι ο πιο αγαπητός πρωθυπουργός της χώρας. Του αρέσει να εργαλειοποιεί τις δημοσκοπήσεις αλλά αυτό το μήνυμα δεν το λαμβάνει», είπε. Ο κ. Ανδρουλάκης είπε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός έχει μάθει να πετάει την μπάλα στην κερκίδα και να αποχωρεί από την Βουλή, καθώς δεν απάντησε τίποτα συγκεκριμένα.

Αναφερόμενος στο κράτος δικαίου, τόνισε ότι αυτά τα θέματα για το ΠΑΣΟΚ είναι αξιακά.

«Για μας ανάπτυξη χωρίς κράτος δικαίου και κοινωνικό κράτος δεν γίνεται. Όλα αυτά πάνε μαζί. Η ευημερία σημαίνει καλό δημόσιο σχολείο, νοσοκομείο, να δημιουργεί, στέγαση με αξιοπρέπεια», υπογράμμισε. Μιλώντας για το πρόσφατο ψήφισμα του Ε.Κ. για την Ελλάδα έκανε λόγο για διαστρέβλωση εκ μέρους της ΝΔ.

«Δεν καταλαβαίνει (ο πρωθυπουργός) ότι η πλειοψηφία του Ε.Κ. δεν θέλει να βλέπει ζωγραφιστή την κυβέρνησή σας. Εμείς είμαστε πίσω από το κόμμα του Μακρόν, των πρασίνων που στήριξαν το ψήφισμα;», αναρωτήθηκε σχετικά.

ΒουλήΠΑΣΟΚΕυρωεκλογέςειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκηςευρωεκλογές 2024