Πολιτική | 27.05.2024 13:30

Μαρινάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βελτιώσει την κοινωνία με λεφτά από λεφτόδεντρα, λες και παίζει monopoly

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βελτιώσει την κοινωνία με λεφτά από λεφτόδενδρα, λες και παίζει με λεφτά από monopoly. Επίσης, κάνουν αντιπολίτευση με fake news. Είμαστε αποφασισμένοι λοιπόν, να μην αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω. Δεν θα αφήσουμε να δημιουργηθούν λανθασμένες εντυπώσεις στους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

«Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της εισήγησης του στις φωτιές του τελευταίου 48ωρου, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη με τους εμπρηστές. «Το Σαββατοκύριακο οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν άμεσα, προτού προλάβουν να επεκταθούν, 48 πυρκαγιές. Οι πιο σημαντικές ήταν στο Σοφό Ασπροπύργου, στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία, στο Μετόχι Μεγάρων όπου συνελήφθη μελισσοκόμος ως υπαίτιος της φωτιάς από αμέλεια, στο άλσος Βεϊκου- μια πυρκαγιά με μεγάλη επικινδυνότητα καθώς εκδηλώθηκε μέσα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας-, για την οποία έχουν ήδη γίνει 3 προσαγωγές και στην περιφερειακή Αιγάλεω όπου συνελήφθη Τούρκος υπήκοος για κατ’ εξακολούθηση εμπρησμούς από πρόθεση στην ίδια περιοχή. Ο Τούρκος υπήκοος, ο οποίος είναι αιτών άσυλο, oδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, ενώ από την πρώτη στιγμή- εκτός από τη Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος - έχουν επιληφθεί και οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας. Όπως έχει επαναλάβει και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι. Πάνω από όλα είναι η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής, οι περιουσίες των συμπολιτών μας και η προστασία του φυσικού πλούτου της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το επεισόδιο με τον δικηγόρο Γιάννη Απατσίδη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, ο Π. Μαρινάκης παρέθεσε την πλευρά της κυβέρνησης: «Ο δικηγόρος Απατσίδης ζήτησε κάποια έγγραφα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ειδοποιήθηκε εγγράφως να προσέλθει την περασμένη Παρασκευή και μολονότι πήγε, αρνήθηκε να υπογράψει έγγραφο παραλαβής. Τότε ζήτησε και άλλα έγγραφα και η υπηρεσία αρνήθηκε να του τα δώσει, λόγω προσωπικών δεδομένων. Απείλησε με διώξεις και κατέθεσε ψευδή αναφορά στην ΕΛΑΣ για ψευδή επεισόδια και ζήτησε να συλλάβουν προληπτικά την υπηρεσιακή γραμματέα γιατί θα κατέθετε μήνυση. Τότε έδωσε εντολή ο Υπουργός Δικαιοσύνης για την απομάκρυνσή του».

Παράλληλα, ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έρχεται ο λεγόμενος «φόρος αμαρτίας», που θα αφορά αγαθά τα οποία θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε, επίσης, την αγωγή κατά του πρωθυπουργικού γραφείου από τη βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα. «Η μπάλα στην εξέδρα για ακόμη μία φορά. Κίνηση αντιπερισπασμού από την κυρία Ακρίτα. Καλοδεχούμενη οποιαδήποτε νομική ενέργεια, τον λόγο τον έχει η Δικαιοσύνη. Η λαλίστατη κυρία Ακρίτα θα κληθεί να απαντήσει στη Δικαιοσύνη για τα λεγόμενά της, προφορικά – γραπτά».

Ακόμα, σχετικά την σύλληψη του κυκλώματος που δρούσε στη ΔΟΥ Χαλκίδας, υποστήριξε ότι οι εποχές ασυλίας και ανομίας έχουν περάσει στο παρελθόν, αναφερόμενος και γενικά στην εγκληματικότητα, συμπεριλαμβάνοντας και την οπαδική βία. «Δεν θα σταματήσει η εγκληματικότητα από τη μια στιγμή στην άλλη. Αλλά βλέπουμε ότι ο ένας μετά τον άλλο οδηγούνται στη δικαιοσύνη», είπε.

πυρκαγιέςΈλενα ΑκρίταΠαύλος Μαρινάκηςευρωεκλογές 2024ειδήσεις τώραΕυρωεκλογέςΣΥΡΙΖΑ