Πολιτική|28.05.2024 13:17

Κασσελάκης: Θα δώσω το πόθεν έσχες πριν τις ευρωεκλογές - Ο Τσίπρας δεν θα διεκδικήσει το τιμόνι της Αριστεράς

Newsroom

Πριν τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, όπως ανέφερε ο ίδιος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Παράλληλα, δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα διεκδικήσει ξανά το τιμόνι της Αριστεράς, όπως του αποκάλυψε ο ίδιος και πως εάν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα είναι στην κυβέρνηση. 

«Θα το δώσω πριν τις ευρωεκλογές (το πόθεν έσχες)», είπε χαρακτηριστικά στον δημοσιογράφο Γιώργο Λιάγκα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  Παράλληλα, ερωτώμενος για την περιουσιακή του κατάσταση είπε ότι «είμαι ευκατάστατος».

«Πριν τις ευρωεκλογές θα λέει όλος ο ελληνικός λαός το πόθεν μου. Έχω βαρεθεί τη δηθενιά και την αλαζονεία. Όποιος γεννιέται με λάθος επώνυμο και σε λάθος γειτονιά δεν μπορεί να ονειρευτεί», είπε ακόμη.

«Δεν θα επιστρέψει στο τιμόνι της Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας» 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως «μιλάμε μια με δύο φορές την εβδομάδα».

Σε σχετική ερώτηση είπε πως δεν του έχει ζητήσει για την ώρα να κάνουν κοινή περιοδεία ενόψει των ευρωεκλογών ενώ και ο τέως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ είναι απασχολημένος με το ινστιτούτο που ιδρύει.

Ερωτώμενος εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει σκοπό να γυρίσει στο τιμόνι της Αριστεράς, ο κ. Κασσελάκης απάντησε «όχι», λέγοντας πως του το έχει πει ο ίδιος. «Μου έχει πει πως το κεφάλαιο αυτό έχει κλείσει».

«Δεν θα είναι στην κυβέρνηση ο Τσίπρας - Η θέση του είναι σε διεθνές επίπεδο»

Ακόμη, ξεκαθάρισε πως ο κ. Τσίπρας «δεν μπορεί να είναι στην κυβέρνηση ως πρώην πρωθυπουργός. Κατά τη γνώμη μου η θέση του είναι σε ένα πιο διεθνές επίπεδο». «Θέλει να συνεισφέρει στην ευρύτερη ανάκαμψη του προοδευτικού χώρου σε όλη την Ευρώπη», είπε ακόμη. 

Παράλληλα τόνισε πως δεν θεωρεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός τον αμφισβητεί προσωπικά και πως οι αναφορές που έκανε για την πολιτική και το TikTok πιστεύει πως δεν θεωρεί πως ήταν για τον ίδιο.  

«Θα γίνω πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές»

Επίσης, σε ερώτηση εάν πιστεύει πως θα γίνει πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως στις επόμενες εκλογές θα κερδίσει τις εκλογές και μάλιστα πιστεύει πως έχει και αυτοδυναμία.

Τόνισε επίσης πως δεν θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με κάποιον άλλο πολιτικό αρχηγό που μπορεί να έχει προσωπικές ατζέντες.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης ΤσίπραςΣτέφανος ΚασσελάκηςΕυρωεκλογέςειδήσεις τώραευρωεκλογές 2024