Πολιτική|29.05.2024 06:34

Ευρωεκλογές 2024 - ΠΑΣΟΚ: Τι λένε για τις χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε ακόμα περισσότερη συσπείρωση στοχεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης τις τελευταίες δέκα ημέρες πριν τις ευρωεκλογές, προκειμένου έστω και στο photo finish να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν παραγνωρίζουν ότι δημοσκοπικά η απόσταση είναι μεγάλη, θεωρούν όμως ότι η κάλπη μπορεί τελικά να έχει… διαφορετική άποψη. «Έχουμε στοιχεία ότι θα ανατραπεί η εικόνα των δημοσκοπήσεων, όπως η αυξημένη συσπείρωση και το θετικό ισοζύγιο εισροών», είπε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γλαβίνας. Ουσιαστικά, στο «πράσινο» στρατόπεδο εκτιμούν ότι θα λάβουν μεγαλύτερο μερίδιο από τους αναποφάσιστους και κοιτώντας τα στοιχεία εκτιμούν ότι η μεγάλη συσπείρωση που έχουν δεν αντικατοπτρίζεται σωστά στις δημοσκοπήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 88% , την στιγμή που η αντίστοιχη της Νέας Δημοκρατία είναι μόλις στο 66%.

Σε κάθε περίπτωση, ο στρατηγικός στόχος του Ν. Ανδρουλάκη στη τελική ευθεία είναι η δεξαμενή των αναποφάσιστων. Οι ίδιοι γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι στις εθνικές εκλογές είχαν συνταχθεί με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά τώρα έχουν ενδοιασμούς, εξαιτίας των ανοιχτών υποθέσεων της κυβέρνησης. Εξ ου κιόλας, μετά το πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στο υπουργείο Εσωτερικών, τη Νέα Δημοκρατία αλλά και στην πρώην ευρωβουλευτή του κόμματος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκλογέων του εξωτερικού, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την παραίτηση της Νίκης Κεραμέως. «Η υπουργός οφείλει να παραιτηθεί. Δεν είναι αποδεκτό να μετατρέπεται το υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά δεδομένα χιλιάδων Ελλήνων του εξωτερικού να παραδίδονται στο κυβερνών κόμμα και σε υποψηφίους του, εκθέτοντας τη χώρα και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών», σημείωσαν χαρακτηριστικά από το ΠΑΣΟΚ, ενώ αντίστοιχη ήταν και η θέση του Θ. Γλαβίνα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Η επόμενη μέρα

Την ίδια ώρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση που γίνεται για το μέλλον της κεντροαριστεράς. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μάλιστα, ήταν ξεκάθαρος, επαναλαμβάνοντάς επί της ουσίας την πάγια θέση του:  «Ο,τι γίνει θα γίνει στη βάση της κοινωνίας. Ο,τι γίνει θα γίνει με πολιτικούς όρους. Δεν κάνω συμμαχίες κορυφής και πολύ περισσότερο με πρόσωπα που δεν έχουμε την ίδια ιδεολογία. Είμαι σοσιαλδημοκράτης. Αν ήμουν πρωταθλητής των offshore εταιρειών πώς θα μπορούσα να πείσω τον ελληνικό λαό ότι υπηρετώ σοσιαλδημοκρατικό σχέδιο για δίκαιη φορολόγηση; Ο καθένας κουβαλά ένα πολιτικό φορτίο».

ειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκηςευρωεκλογές 2024ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑΕυρωεκλογέςΣτέφανος Κασσελάκης