Πολιτική|28.05.2024 23:10

Ευρωεκλογές 2024 - Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά μπορεί να γίνει καταλύτης στην ανατροπή της μονοκρατορίας της Δεξιάς»

Newsroom

Να βάλουν τέλος «στη μονοκρατορία της Δεξιάς με την ψήφο τους», κάλεσε τους πολίτες, ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στο STAR για τις ευρωεκλογές.

«Δεν θα γίνει ούτε ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ασκεί πολιτική με όρους lifestyle και ταυτόχρονα σε κεντρικά ζητήματα όπως το φορολογικό ασκεί κριτική στην κυβέρνηση “από τα δεξιά” προτείνοντας φορολογικές μεταρρυθμίσεις ακόμα πιο ευνοϊκές για τα μεγάλα εισοδήματα, ούτε όμως και ψηφίζοντας το ΠΑΣΟΚ το οποίο μοχθεί για την πολιτική του “αναπαλαίωση”. Στη νίκη ενάντια στην μονοκρατορία της Δεξιάς ασφαλώς εμείς της Νέας Αριστεράς δεν θα είμαστε οι μόνοι. Μπορούμε όμως να είμαστε οι καταλύτες. Εκείνοι οι οποίο θα διαδραματίσουν το ρόλο τον πρωταγωνιστικό»,είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ant1. 

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι η ακρίβεια είναι το Νο. 1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας και χαρακτήρισε προσβλητική την για τους πολίτες την επιστολή που έστειλε ο Πρωθυπουργός στην Πρόεδρος της Κομισιόν για τις αθέμιτες πρακτιές των Πολυεθνικών.  «Το είπαμε και στη Βουλή: Η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, την οποία προτείνουμε και πεισματικά την αρνείται η κυβέρνηση, μπορεί να φτάσει στον καταναλωτή και αυτό αποδείχθηκε από το παράδειγμα της Ισπανίας όπου αυτό όχι μόνο συνέβη, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε και σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της θετικής αναπτυξιακής πορείας της χώρας, όπως κατέγραψαν και οι έρευνες του Πανεπιστημίου Βαρκελώνης».

«Για να φτάσει όμως να ανακουφίσει τον καταναλωτή, χρειάζεται κυβέρνηση που να το θέλει και να το κάνει πράξη. Εδώ η νέα αρμόδια Ελεγκτική Επιτροπή έχει μόνο 80 ελεγκτές για όλη τη χώρα, τη στιγμή που στην αγορά διοργανώνεται πάρτι κερδοσκοπίας. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια της ακρίβειας από την είσοδο του προϊόντος στην αγορά μέχρι το ράφι, και κατά την αλαζονική μας κυβέρνηση, πότε φταίει ο πολίτης που δεν επιλέγει την κατάλληλη προσφορά και πότε η Κομισιόν. Διερωτώμαι: η ίδια πότε φταίει; Και μιλάμε για μια κυβέρνηση η οποία επίμονα αρνείται την κατάργηση των άδικων αυτών φόρων κατανάλωσης, πρώτον για να κρατάει γεμάτα τα ταμεία της σε βαθμό αφαίμαξης, και δεύτερον για να μεθοδεύει μια βίαιη αναδιανομή εισοδήματος από κάτω προς τα πάνω: Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι, πλουσιότεροι», είπε. 

ΕυρωεκλογέςΑλέξης Χαρίτσηςευρωεκλογές 2024Νέα αριστεράειδήσεις τώρα