Πολιτική|30.05.2024 17:10

ΠΑΣΟΚ: Επιστολή Ράμμου σε Ανδρουλάκη – Η ΕΥΠ αρνείται να παράσχει ενημέρωση για τον λόγο παρακολούθησης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Επιστολή στον Νίκο Ανδρουλάκη απέστειλε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος, στην οποία αναφέρει ότι η ΕΥΠ αρνείται να του δώσει στοιχεία ώστε να τον ενημερώσει σχετικά με τους λόγους παρακολούθησής του. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας.

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία θεωρήθηκε υπέρμετρο το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης ενημέρωσης όσων θίγονται τα δικαιώματά τους από παρακολουθήσεις (νόμος του 2021), έστω κι αν η επίκληση είναι λόγοι εθνικής ασφάλειας, και ως εκ τούτου κρίθηκαν οι συγκεκριμένες διατάξεις ανίσχυρες και αντισυνταγματικές. «Τί έχει να πει ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την άρνησή της να εφαρμόσει την απόφαση ενός Ανωτάτου Δικαστηρίου;» ανέφερε ο κ. Γλαβίνας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης είχε επισκεφτεί τον κ. Ράμμο ζητώντας του να κάνει τα προβλεπόμενα εκ του νόμου προκειμένου να γίνει γνωστός ο λόγος παρακολούθησής του, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Γλαβίνας ανακοίνωσε ότι οι επόμενες ενέργειες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα εξεταστούν από το επιτελείο του και θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνο. Προς ώρας όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά: «Περιμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες της ΑΔΑΕ και ο πρόεδρος θα κινηθεί ανάλογα».

παρακολουθήσειςΝίκος ΑνδρουλάκηςΧρήστος Ράμμοςειδήσεις τώραΑΔΑΕ