Πολιτική|30.05.2024 22:25

Ευρωεκλογές 2024 – Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε υφή κοινωνικής αντιπολίτευσης

Newsroom

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Ρόδου και που αφορούν κυρίως την στελέχωση του με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ενημερώθηκε από εκπροσώπους των εργαζομένων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε επίσης και με την διοίκηση του Ιδρύματος. Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των εργαζομένων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει αποκτήσει και υφή κοινωνικής αντιπολίτευσης το οποίο είναι ένα τεράστιο όπλο για εμάς γιατί είναι η εγγύηση της επιτυχίας μελλοντικά και η εγγύηση ότι θα αλλάξουμε τον τόπο. Αυτό το κάνουμε και στο ΕΣΥ, στη Γαύδο με την εκπαίδευση, στη Νίσυρο με αυτή την κατάσταση, παντού στο σύστημα υγείας, το κάνουμε και στην Παλαιστίνη με την τεράστια σφαγή που βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να εκτυλίσσεται… θα συνεχίσει έτσι. Εσείς πολύ απλά αυτή τη στιγμή να ξέρετε ότι κάτι αλλάζει. Ο κόσμος έχει καταλάβει την κοροϊδία που διαδραματίζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τι έχω στο μυαλό μου τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης: Πρώτον, κατάργηση των βουλευτικών ασυλιών, προνομίων, νόμων περί ευθύνης υπουργών, να τελειώνουμε με αυτό το πράγμα, να είναι όλοι οι πολίτες ίσοι μπροστά στον νόμο.

Δεύτερον, είναι η ειδική αγωγή και η φροντίδα για τους ανθρώπους με αναπηρία γιατί είναι ένα τεράστιο κοινωνικό ζήτημα που επηρεάζει πάρα πολλές οικογένειες και κυρίως οικογένειες και μαζί με αυτό πρέπει να έχουμε Υγεία.

Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ΕΟΚ, από το 1981, είμαστε η πρώτη χώρα που μπήκε ως φτωχότερο μέλος στην Ε.Ε. έχουμε πάρει τόσα κονδύλια και λόγω COVID. Πού είναι η υγεία σήμερα; Εάν δεν μπορούμε να κρατήσουμε τις Ελληνίδες και του Έλληνες ζωντανούς, τι κάνουμε; Πού επενδύουμε; Και είναι 2,5 δις σε ψηφιακά έργα τα οποία δεν βλέπει κανείς; 40% της δαπάνης στην υγεία είναι ιδιωτική. Πέρα και πάνω από όσα πληρώνουμε σε φόρους.»

Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όπου είχε συζητήσεις με καταστηματάρχες και εργαζόμενους για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε επίσης το κέντρο της πόλης όπου και θα έχει συνάντηση με μέλη και φίλους του κόμματος. 

ΣΥΡΙΖΑευρωεκλογές 2024ειδήσεις τώραΕυρωεκλογέςΣτέφανος Κασσελάκης