Πολιτική|31.05.2024 18:25

Κασσελάκης για συνέντευξη στη Ρόδο: Μόνος μου απέναντι στο σύστημα εντολοδόχων του Μαξίμου – Επιχαίρει ο Πολάκης

Newsroom

Άγρια κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας σημειώθηκε την Παρασκευή, με αφορμή την επεισοδιακή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο, όπου αποχώρησε πριν αυτή ολοκληρωθεί. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ανταλλάσσουν επιθετικές ανακοινώσεις, ενώ σε τοποθέτησή του μετά το περιστατικό, ο Στέφανος Κασσελάκης, κάνει λόγο για «προπαγάνδα του Μαξίμου». Μια τοποθέτηση που έσπευσε να χαιρετήσει ο Παύλος Πολάκης.

Τοποθέτηση Κασσελάκη και σχόλιο Πολάκη

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια έμμεση αναφορά στη δημοσιογράφο που του πήρε τη συνέντευξη, έγραψε στο Facebook: «Όποιος επιθυμεί έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος θα σκύβει ενοχικά το κεφάλι μπροστά σε εντολοδόχους του Μαξίμου - στελέχη της ΝΔ που υποδύονται τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους, να ξέρει ότι δεν είμαι εγώ αυτός. Έτσι χτίστηκε η προπαγάνδα τόσων χρόνων. Με την Αριστερά να γυρνάει από σεβασμό και το άλλο μάγουλο στη λάσπη ενός αδίστακτου καθεστώτος».

«Έτσι έγινε το μαύρο - άσπρο. Έτσι διαβρώθηκαν συνειδήσεις. Έτσι το ψέμα νίκησε την αλήθεια. Θα μου πείτε, “μόνος σου θα τα βάλεις με το πανίσχυρο σύστημα προπαγάνδας του Μητσοτάκη;”. Ναι, είναι η απάντηση. Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά».

 

Την ανάρτηση Κασσελάκη μάλιστα, έσπευσε να σχολιάσει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανέφερε: «Προφανως δεν εισαι μονος σου!!  Επιθεση σε ολη τη γραμμη σε ολη τη σαπια «δημοσιογραφια» των πετσοταισμενων δουλικων του Μαξιμου!»

Νέα ανακοίνωση ΝΔ: «Το βάζει στα πόδια για πολλοστή φορά ο Κασσελάκης»

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στα όσα είχε αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε τονίσει πως η δημοσιογράφος που πήρε τη συνέντευξη από τον κ. Κασσελάκη βρισκόταν σε «διατεταγμένη υπηρεσία».

«Ο κ. Κασσελάκης όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη, αλλά προσπαθεί να βγει κι από πάνω επιτεθέμενος εκ νέου και στοχοποιώντας μια δημοσιογράφο που έκανε απλώς τη δουλειά της», σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο Νίκος Ρωμανός.

Η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Στους λίγους μήνες που έχει αναλάβει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης, είναι η πολλοστή φορά που το βάζει στα πόδια για να μην απαντήσει σε μία ερώτηση που δεν του αρέσει ή να μην ακούσει μια άποψη που δεν του αρέσει. Το έκανε με τον κ. Ευαγγελάτο όταν τον ρώτησε για το πόθεν έσχες του. Το έκανε με την κ. Χρηστίδου όταν τον ρώτησε για τις δηλώσεις βουλευτών του κόμματός του. Το έκανε ακόμα και με τον κ. Τεμπονέρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του. Και το επανέλαβε σήμερα με τη δημοσιογράφο κα Ρένα Παυλάκη στη Ρόδο, όταν τον ενημέρωσε ότι εν αντιθέσει με όσα έλεγε, η καμπάνια για το νησί έτρεξε αμέσως μετά τις καταστροφικές φωτιές.

Ο κ. Κασσελάκης όχι μόνο δεν ζητάει συγγνώμη, αλλά προσπαθεί να βγει κι από πάνω επιτεθέμενος εκ νέου και στοχοποιώντας μια δημοσιογράφο που έκανε απλώς τη δουλειά της.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Κασσελάκης κάνει επίδειξη αυταρχισμού, αλαζονείας και ναρκισσισμού. Δυστυχώς για εκείνον, επικοινωνία δεν είναι μόνο τα βιντεάκια στα social media. Επικοινωνία σημαίνει να ακούς τον συνομιλητή σου. Να απαντάς στις ερωτήσεις του. Και να σέβεσαι τις απόψεις του, χωρίς να το βάζεις στα πόδια μόλις νιώσεις πίεση».

ΣΥΡΙΖΑ: Σε διατεταγμένη υπηρεσία η δημοσιογράφος

Λίγη ώρα νωρίτερα, και αφού είχε προκληθεί σάλος, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με την οποία απαντούσε στα πυρά τα ΝΔ, ανέφερε πως η δημοσιογράφος ήταν «σε διατεταγμένη υπηρεσία», λέγοντας πως πρόκειται για πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και νυν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και Διευθύνουσα Σύμβουλος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου «ΑΝΔΩ ΑΕ».

Επίσης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερει πως μόλις ο κ. Κασσελάκης, «αναφέρθηκε στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο -κατάσταση που βίωσε με επιτόπια επίσκεψή του- και στις ευθύνες της κυβέρνησης δέχτηκε καταιγισμό προσβολών σε πρωτόγνωρο τόνο και ύφος».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο μεγάλος χορηγός της λίστας Πέτσα και της 107 σειράς παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του Τύπου, η Νέα Δημοκρατία, τολμά και σχολιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ενημέρωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να δίνει συνεντεύξεις σε μη φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ  Μέσα Ενημέρωσης και σε μη προστατευόμενα περιβάλλοντα διότι ούτε έχει να φοβηθεί, ούτε έχει να κρύψει τίποτα. Είναι διάφανος σε όλα.

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιλέγει ως επί το πλείστον ασφαλή περιβάλλοντα και οικείους δημοσιογράφους, που ενίοτε τού γράφουν και σημειώματα για να τροφοδοτήσουν την σκέψη του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου «Real Voice», μόλις αναφέρθηκε στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο -κατάσταση που βίωσε με επιτόπια επίσκεψή του- και στις ευθύνες της κυβέρνησης δέχτηκε καταιγισμό προσβολών σε πρωτόγνωρο τόνο και ύφος από δημοσιογράφο σε «διατεταγμένη υπηρεσία», που πέρυσι το καλοκαίρι ‘διακρίθηκε’ για τις ανταποκρίσεις της που ανέφεραν ότι όλα καλώς κυλούν στο πολύπαθο νησί που καιγόταν για 14 ημέρες. Ως εξ συμπτώσεως πρόκειται για πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και νυν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και Διευθύνουσα Σύμβουλο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου «ΑΝΔΩ ΑΕ». Δηλαδή τρία σε ένα… Η διαπλοκή της ΝΔ στο μεγαλείο της!

Όσον αφορά τώρα στην ουσία της συνέντευξης, είναι προφανές ότι για την διετή καθυστέρηση της καταβολής του μεταφορικού ισοδύναμου στους νησιώτες, αλλά και για την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενσωματώσει το άρθρο 104 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 542/2022 για τη μείωση του ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά μας εδώ και δύο χρόνια (προεκλογική εξαγγελία  της ΝΔ το 2023 ), δεν ευθύνεται κανένας άλλος πλην του ιδίου κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κυβερνά τα τελευταία πέντε χρόνια όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το παραβλέπουν!

Υ.Γ. Επισυνάπτονται σχετικά screen shots από το πρόγραμμα της ΝΔ και τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία».

ΝΔ: Έφυγε γιατί δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις

Νωρίτερα, εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, ανέφερε πως «μετά το “δεν είσαι λογιστής μου” στον κ. Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κ. Χρηστίδου, ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία».

«Αφού επιτέθηκε κατ’ επανάληψη σε δημοσιογράφο τοπικού ραδιοφώνου της Ρόδου, διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε εκνευρισμένος επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0.  Ελπίζουμε οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, των οποίων τις εκθέσεις εργαλειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντώντας τη χώρα και ενορχηστρώνοντας ψηφίσματα εναντίον της, να μην έχουν συνεργάτες στη Ρόδο», συνεχίζει ο κ. Ρωμανός και καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιδείξει διαχρονικά τόση «ευαισθησία» σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, φτάνοντας εσχάτως στο σημείο να ζητούν και κόψιμο ευρωπαϊκών κονδυλίων! Δυστυχώς το θράσος, η υποκρισία και η αλαζονεία δεν έχουν όριο».

Τι συνέβη – Η κόντρα στο «αέρα»

Σημειώνεται πως ο κ. Κασσελάκης συγκρούστηκε στον αέρα με τη δημοσιογράφο του Real Time 99,5 Ρένα Παυλάκη κατά τη διάρκεια συνέντευξής του. Η ένταση ξεκίνησε όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ότι δεν υπήρξε διαφημιστική καμπάνια πέρυσι μετά τις φωτιές, με τη Ρένα Παυλάκη να του επισημαίνει ότι δεν έχει σωστή ενημέρωση, διότι υπήρξε ειδική καμπάνια.

Οι τόνοι ανέβηκαν και σε άλλο σημείο της συζήτησης, όταν η δημοσιογράφος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που «το 2015 εκχώρησε στην Τρόικα τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών, πλήγμα που δεν μπόρεσε να επουλώσει το μεταφορικό ισοδύναμο».

«Πέντε χρόνια κυβερνάει ο Μητσοτάκης και μου λέτε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη;» ήταν η απάντηση Κασσελάκη. «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η απάντηση της δημοσιογράφους ήταν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χθες στο νησί, ήταν με 30 ανθρώπους, με τον Στέφανο Κασσελάκη να την προκαλεί να πάει όπου θέλει μαζί του, «ακόμα και στο γήπεδο για τον Ολυμπιακό, που κώλωσε να έρθει ο πρωθυπουργός και θα δούμε ποιος είναι λαϊκός και ποιος όχι».

«Επειδή έχω να πάω στο αεροπλάνο, πρέπει να φύγω», είπε στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποχώρησε από το στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού φανερά εκνευρισμένος και λέγοντας «εντάξει, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα».

Την ανάρτηση Κασσελάκη μάλιστα, έσπευσε να σχολιάσει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ανέφερε: «Προφανως δεν εισαι μονος σου!!  Επιθεση σε ολη τη γραμμη σε ολη τη σαπια «δημοσιογραφια» των πετσοταισμενων δουλικων του Μαξιμου!»

ευρωεκλογές 2024ΕυρωεκλογέςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΠαύλος ΠολάκηςΡόδοςειδήσεις τώραΝίκος Ρωμανός