Πολιτική|31.05.2024 19:01

Μπελέρης: Κόπηκε η συνέντευξή του ενώ μιλούσε για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου

Newsroom

Μία περιπετειώδη συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρης ο οποίος έδωσε μία απάντηση σχετικά με τον θαυμασμό του Έντι Ράμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της περιουσίες των Ελλήνων της Βόρειας Ηπείρου η οποία φαίνεται να οδήγησε στη διακοπή της σύνδεσης.

Το σχόλιό του για Ράμα και Ερντογάν

Συγκεκριμένα, ο Φρέντι Μπελέρης είχε ερωτηθεί σχετικά με το τι επιδιώκει το καθεστώς Ράμα με τη φυλάκισή του και εκείνος απαντούσε: «Όχι μόνο έχει στενή γραμμή επικοινωνίας με τον Ερντογάν, αλλά έχει και έναν θαυμασμό και δεν το κρύβει. Πάντα λέει ότι θαυμάζει τον Ερντογάν και είναι μέντοράς του. Στο πώς απαλλοτριώνει τις περιουσίες των Ελλήνων, τον έχει ξεπεράσει. Δηλαδή τα τεχνάσματα του Ερντογάν, για να αφαιρέσει τις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης και της Μικράς Ασίας, ο Ράμα τα έχει ξεπεράσει.

Το βασικό μας πρόβλημα είναι (από τότε που) το κομμουνιστικό καθεστώς στους παππούδες μας είχε δημεύσει τις περιουσίες. Το 1991 ήρθε μεταπολίτευση. Έχουν περάσει 34 χρόνια και δεν έχουμε πάρει πίσω τις περιουσίες που δήμευσαν από τους παππούδες μας. Μην καταγραφεί…».

«Είμαι ο μοναδικός που δεν μπορεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία»

Αναφερόμενος στο γεγονός πως είναι ίσως ο μοναδικός υποψήφιος ευρωβουλευτής σε όλες τις χώρες-μέλη της Ένωσης που δεν μπορεί να διεξάγει προεκλογικό αγώνα, σημείωνε: «Από όσο γνωρίζω πρέπει να είμαι ο μοναδικός που δεν μπορεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία, αλλά έχω την μεγάλη τύχη να μιλούν για μένα η οικογένειά μου, οι φίλοι μου και αυτοί που με υποστηρίζουν τόσα χρόνια. Είναι παράδοξο, γιατί το καθεστώς Ράμα αποφάσισε μέσα σε μια μέρα να με φυλακίσει γι’ αυτά που πιστεύω και με μια διαδικασία που δεν έχει σχέση με το κράτος δικαίου».

Ερωτηθείς σχετικά με την αντιμετώπιση που έχει στις αλβανικές φυλακές τόνισε: «Στις φυλακές νομίζω ότι είμαι όπως όλοι οι κρατούμενοι. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη μεταχείριση. Είμαι στο κελί μόνος μου, έχω το πρωί όταν ξυπνάω την εικόνα της Παναγίας, που μου είχε χαρίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος και τη φωτογραφία της οικογένειάς μου».

Τέλος, σχετικά με το κράτος δικαίου στην Αλβανία, ανέφερε: «Εγώ 30 χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική ήταν προτεραιότητά μου και σκοπός μου να υπερασπιστώ τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Τα δικαιώματα που στην Ελλάδα είναι αυτονόητα για εμάς δεν είναι. Δεν έχουμε δικαίωμα στην περιουσία, στον αυτοπροσδιορισμό, δεν έχουμε το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Σε εμάς δεν ισχύει τεκμήριο αθωότητας, είμαστε πολύ μακριά από το κράτος δικαίου».

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΦρέντυ Μπελέρηςειδήσεις τώραΈντι Ράμακράτος δικαίου