Πολιτική|31.05.2024 22:42

Ευρωεκλογές 2024 - Κωνσταντοπούλου: Κασσελάκης και Μητσοτάκης είναι σίγουρα Μαυρογιαλούροι

Newsroom

«Η Πλεύση Ελευθέριας έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις. Είναι φοβερό που οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια παρατηρούν την ακρίβεια, και όλα τα οικονομικά προβλήματα, όπως τα καιρικά φαινόμενα. Έχει αποτύχει η οικονομική πολιτική και της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των προηγούμενων, καθώς δεν βάζουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το δημόσιο συμφέρον», ανέφερε σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τι είπε για οικονομία και εθνικά θέματα

«Εμείς καταθέσαμε πρόταση νόμου τον Δεκέμβριο την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα. Αυτό το μέτρο έχει κοστολογηθεί, είναι 2,1 δισ. ευρώ. Μία άλλη πρόταση είναι η φορολόγηση των κερδών των τραπεζών». Επίσης ανάμεσα στις προτάσεις του κόμματος είναι και η «ενίσχυση της πραγματικής ανεξαρτησίας της επιτροπής ανταγωνισμού  δεν μπορεί να λειτουργεί με ελεγχόμενα πρόσωπα που είναι της αρεσκείας της κυβέρνησης», πρόσθεσε η ίδια.

Σχετικά με τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική σχολίασε ότι «είναι αποτελέσματα μιας αλλοπρόσαλλής εξωτερικής πολιτικής, η οποία δεν ασκείται με βάση τις αρχές και με το διεθνές δίκαιο. Ο κ. Μητσοτάκης και οι προηγούμενοι του ασκούν εξωτερική πολιτική ad hoc με βάση περιστασιακά συμφέροντα. Δεν μπορείς να συμπράττεις με τον Ερντογάν, την ώρα που η Τουρκία αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Κύπρου, την Γενοκτονία των Ποντίων και τα κυριαρχικά δικαιώματα, και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο».

Ο στόχος των ευρωεκλογών

Αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών, «τα είχαμε πει από το 2018-2019. Αυτά που συμβαίνουν σήμερα τα περιμέναμε. Ήταν απολύτως προβλέψιμο ότι θα είχαμε παραβιάσεις, μίας συμφωνίας που έτσι κι αλλιώς είναι προβληματική και υπονομεύει την ιστορία μας και τα συμφέροντά μας».

Ερωτηθείσα για ποιο λόγο οι πολίτες στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου να ψηφήσουν Πλεύση Ελευθερίας τόνισε ότι ψηφίζουν «για να είναι ευρωβουλευτές στο κοινοβούλιο, για να είναι παρόντες. Στη βουλή τα έδρανα είναι άδεια και τα 158 έδρανα της κυβέρνησης είναι άδεια, είναι ντροπιαστικό. Οι πολίτες θα έχουν φωνή και εκπροσώπηση, σε θέματα όπως η Δικαιοσύνη, η ισότητα, η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και ενεργοποίηση του ευρωκοινοβουλίου, το Κράτος Δικαίου, και της έμφυλης βίας».

Πυρά σε Μητσοτάκη και Κασσελάκη

«Ένας πολίτης εάν έχει δει τον Μαυρογιαλούρο θα δει ότι έχουμε πολλούς συγχρόνους Μαυρογιαλούρους σε διάφορες εκδοχές. Έχουμε πολιτικούς αρχηγούς που τάζουν τα πάντα και δεν κάνουν τίποτα. Ο κ. Κασσελάκης και ο κ. Μητσοτάκης είναι σίγουρα Μαυρογιαλούροι και πάρα πολλοί άλλοι. Αλλάζουν συνέχεια αυτά που λένε εμείς δεν αλλάζουμε αυτά που λέμε».

Συμφωνία των ΠρεσπώνΕυρωεκλογέςειδήσεις τώραΠλεύση ΕλευθερίαςΖωή Κωνσταντοπούλουευρωεκλογές 2024