Πολιτική|03.06.2024 11:00

Ευρωεκλογές 2024 - Ροζ Θάλασσα: Η μεγάλη καμπάνια της Πλεύσης Ελευθερίας για την νομική αναγνώριση της Γυναικοκτονίας

Newsroom

Η Πλεύση Ελευθερίας αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της προεκλογικής της καμπάνιας στην ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη ποινικοποίησης των γυναικοκτονιών, δημιουργώντας σειρά σποτ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα ιδρύτρια πολιτικού κοινοβουλευτικού κόμματος και μοναδική γυναίκα αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος σε αυτήν κοινοβουλευτική περίοδο, έχοντας δώσει μάχες στο πλευρό των γυναικών τόσο δικαστικές όσο και κινηματικές και πολιτικές, θέτει ως ένα από τα κορυφαία ζητήματα στον δρόμο για τις ευρωεκλογές, τα θέματα της ισότητας και της έμφυλης βίας.

Έχοντας μέχρι σήμερα καταθέσει 19 Επίκαιρες Ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό για την ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελούς κακουργήματος χωρίς ποτέ να λάβει απάντηση, η Ζωή αναδεικνύει την κυβερνητική απαξίωση για τα θέματα των γυναικών, όπως αποτυπώνεται στις δηλώσεις και τη στάση τόσο του Πρωθυπουργού όσο και υψηλόβαθμων στελεχών της Κυβέρνησης.

Η Ροζ Θάλασσα στοχεύει να δώσει ορατότητα σε μια πραγματικότητα που απειλεί τις γυναίκες και συνολικά την κοινωνία και δεν μπορεί να μένει χωρίς θεσμική απάντηση.

Παρακολουθήστε τα πρώτα βίντεο της καμπάνιας:

 

 

ΕυρωεκλογέςΖωή Κωνσταντοπούλουγυναικοκτονίαευρωεκλογές 2024εκλογέςειδήσεις τώραέμφυλη βίαΠλεύση Ελευθερίας