Πολιτική|03.06.2024 20:44

Ευρωεκλογές 2024: Live η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη

Newsroom

Θα γνωστοποιήσει κάθε του περιουσιακό στοιχείο και πώς απέκτησε τα εισοδήματά του, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά στη Θεσσαλονίκη, όπου αποκάλυψε την περιουσιακή του κατάσταση.

«Θέλω να σας δείξω όσο μπορώ, έστω και συμβολικά, ατό που σας είπα πριν λίγες μέρες. Αναλαμβάνω προσωπικά τη Θεσσαλονίκη. Θα είναι προτεραιότητα γιατί έχει αδικηθεί όσο δεν πάει από συντηρητικούς πολιτικούς», είπε αρχικά.

«Από το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον, μέχρι τοπικούς άρχοντες που αντί να κάνουν έργα άδειαζαν τα ταμεία. Σε εσάς λοιπόν που ξέρετε τι θα πει να σε αδικούν θέλω να μιλήσω σήμερα πολύ διαφορετικά. Θα σας πω όλες τις αλήθειες μου. Και αξιολογήστε τες εσείς», πρόσθεσε.

Όπως είπε, η πρώτη του αλήθεια είναι πως δεν είναι πολιτικός στο επάγγελμα. «Είμαι επιχειρηματίας με δραστηριότητα στην Αμερική, όπου ζούσα 21 χρόνια. Αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα. Δεν πήρα ποτέ ούτε 1 ευρώ δημόσιο χρήμα και δεν ήρθα εδώ για να βγάλω ούτε 1 ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού».

«Η ζωή τα έφερε και είμαι εδώ. Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν με είχε επιλέξει ως απόδημο, δεν θα ήμουν τώρα εδώ (...). Έρχονται έτσι τα πράγματα ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να γνωρίσει βαριά ήττα και να έχει μπροστά του άλλη μια δύσκολη μάχη το 2023. Και σκέφτομαι τι είναι αυτό που με οδήγησε να είμαι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ενώ όλοι ξέρουμε πως έρχεται ήττα; Ευεργετηθέντες από εκείνον έπαιρναν αποστάσεις για να μην είναι στο κόμμα των ηττημένων. Τότε είπα, όχι, εγώ σε αυτόν τον έντιμο άνθρωπο θα είμαι δίπλα στη δύσκολη στιγμή του».

«Έβλεπα ανθρώπους που δεν θα υπήρχαν πολιτικά χωρίς εκείνον να προσπαθούν να πάρουν τη θέση του προτού εκλεγούν στο αξίωμα. Και αυτό εμένα δεν μου άρεσε. Ήταν κόντρα στις αρχές μου (...). Έτσι μπήκα στη μάχη. Ανέτοιμος. Με μισά ελληνικά αλλά ολόκληρη ψυχή».

«Και ήρθατε εσείς. Και κάνατε το θαύμα. Γιατί πάντα ο λαός το κάνει το θαύμα. Εσείς με φτιάξατε», πρόσθεσε.

«Να στείλετε ένα ηχηρό μήνυμα "αλαζονεία τέλος" στη ΝΔ»

«Φτιάξαμε το καλύτερο ευρωψηφοδέλτιο γιατί το ψηφίσατε εσείς, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Και αρχίσαμε να παράγουμε θέσεις. Όχι στον αέρα, αλλά κοστολογημένες (...). Τα είδε όλη η Ελλάδα. Και από 'κει που η κυβέρνηση έλεγε δεν έχετε προτάσεις, τρόμαξε και άρχισε άλλο παραμύθι. Τώρα λέει πού θα βρείτε τα λεφτά. Να 'τα λοιπόν. Όλα κοστολογημένα. Το Λογιστήριο του Κράτους μάς δικαίωσε», είπε έπειτα.

«Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να κυβερνήσει αύριο; Εάν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη ΝΔ θα τα πηγαίναμε. Υπάρχουν πολύ αξιόλογα στελέχη. Το βασικότερο θα ήτανε πως θα κοβόταν επιτέλους το δάχτυλο που μπαίνει στο μέλι».

«Ζητώ από εσάς να στείλετε ένα ηχηρό μήνυμα "αλαζονεία τέλος" στη ΝΔ», τόνισε.

«Σήμερα θα σας πω τις μεγάλες αλήθειες», επανέλαβε. «Πού είμαστε έτοιμοι και πού δεν είμαστε. Τι καταφέραμε και τι όχι ακόμα. Και εσείς θα κρίνετε», είπε μετά.

«Στην Αμερική το να δείχνεις τα σπίτια σου είναι η απόλυτη διαφάνεια», είπε μετά και πρόσθεσε πως «στην Ελλάδα αυτό μεταφράζεται αλλιώς». 

«Μπήκα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια με υποτροφία και όχι επειδή είχα μπαμπά πρωθυπουργό»

«Όμως, δεν γεννήθηκα πλούσιος», συμπλήρωσε. «Αρχικά δεν είχα πολλά και μετά είχα τα πάντα. Εκάλη, Κολλέγιο Αθηνών. Θέλω να έρθετε στη θέση ενός παιδιού 14 χρονών που πρέπει να αφήσει την οικογένειά του και τον τόπο του για να μπορέσει να έχει μέλλον (...). Πήγα στην Αμερική και έδωσα τον αγώνα μου. Μπήκα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια με υποτροφία και όχι επειδή είχα μπαμπά πρωθυπουργό».

«Πέτυχα και τους μισθούς μου και τα μπόνους μου με τη δική μου αξία», πρόσθεσε.

«Ήμουν τυχερός γιατί βίωσα έντονα και τον ουρανό και τον γκρεμό. Πέτυχα με τον ιδρώτα μου και γιατί και το τελευταίο μου δολάριο είναι δικαιολογημένο σε μία χώρα που αν φοροδιαφύγεις πας φυλακή».

Η περιουσιακή κατάσταση του Κασσελάκη - «Καλώ τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και εκείνος τα δικά του»

«Σας παρουσιάζω την περιουσιακή μου κατάσταση εδώ μπροστά σας», είπε και έδειξε:

«Καλώ τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και εκείνος τα δικά του τώρα, πριν τις ευρωεκλογές. Ζητώ το γραφείο του να απαντήσει στο excel που στέλνει τώρα το γραφείο μου».

«Καμιά φορά το δίκαιο νικάει. Και μακάρι να νικάει πιο συχνά από εδώ και πέρα. Όμως πέρα από το προσωπικό, υπάρχει ένα τεράστιο ηθικό θέμα εδώ. Ο νόμος του πόθεν έσχες είναι ντροπιαστικός. Είναι ένα πόθεν αίσχος. Δεν θα καταθέσω μόνο το πόθεν έσχες αυτού του κατάπτυστου νόμου, θα παρουσιάσω δημόσια κάθε μου περιουσιακό στοιχείο και πώς απέκτησα τα εισοδήματά μου από το πρώτο μου μέχρι το τελευταίο μου δολάριο», πρόσθεσε.

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, παρ' όλες τις συμπληγάδες του συστήματος, της προπαγάνδας, εγώ εδώ είμαι καλά με την ψυχή μου γιατί για 21 χρόνια ήμουν ένα δέντρο που ζούσε χωρίς τις ρίζες του. Ρίζες μου ήταν πάντα εδώ, στην Ελλάδα των γονιών μου και των παππούδων μου (...). Γι' αυτό θα μείνω πάντα εδώ, γιατί για εμένα δεν υπάρχει άλλος τόπος, δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

«Οι εκλογές της Κυριακής είναι η τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια. Η τελευταία ευκαιρία να συμμαζευτεί η κυβέρνηση της αλαζονείας (...). Σας έχει αφήσει μόνους απέναντι στην ακρίβεια. Μετά την Κυριακή για 3 ολόκληρα χρόνια δεν υπάρχουν άλλες εκλογές. Θα έχουμε είτε πραγματική δημοκρατία είτε σκέτη αλαζονεία. Ή τώρα ή ποτέ».

«Τα όνειρα δεν είναι μόνο γι' αυτούς που έχουν μέσο ή ένα επίθετο - λαχείο (...). Μιλήστε. Μιλήστε με τους δικούς σας. Μιλήστε τους για το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στα χέρια σας. Βοηθήστε τους να νικήσουν τον φόβο χάρη στον οποίο κυβερνάει η ΝΔ. Ξέρω πολλοί σας έχουν υποσχεθεί την ελπίδα. Ξέρω ότι έχετε απογοητευτεί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να σπάσουμε αυτή την κατάρα μαζί. Η νίκη θα έρθει μόνο αν είμαστε όλοι μαζί. Ζωή με αξιοπρέπεια. Να αξίζει να ζεις την κάθε μέρα. Τόσο απλό», δήλωσε μετά.

«Δεν θα σας προδώσουμε ποτέ. Πάμε δυνατά στις 9 Ιουνίου. Η αλλαγή έρχεται. Η σύγχρονη Αριστερά ξεκινάει μια νέα μέρα» κατέληξε.

Η ομιλία Κασσελάκη

 

πόθεν έσχεςΣΥΡΙΖΑΕυρωεκλογέςευρωεκλογές 2024Στέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα