Πολιτική|03.06.2024 22:12

Κυβερνητικές πηγές για περιουσιακά στοιχεία Κασσελάκη: «Παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων»

Newsroom

Την τέλεση ποινικών αδικημάτων καταλογίζει η κυβέρνηση στον Στέφανο Κασσελάκη, μετά την παρουσίαση των περιουσιακών του στοιχείων στη Θεσσαλονίκη.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν: «Παραδέχεται την τέλεση ποινικών αδικημάτων, καθώς την 31/12 συμμετείχε σε 3 αλλοδαπές εταιρίες, ενώ θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί από τον Νοέμβριο, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του».

Τα περιουσιακά στοιχεία που παρουσίασε ο Κασσελάκης

Τα περιουσιακά στοιχεία του ίδιου και του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ, παρουσίασε νωρίτερα σήμερα (3/6) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διευκρίνισε πως τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αφορούν και τους δύο: «Το λέω για τα πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου που ετοιμάζονται να τον χτυπήσουν. Δεν πολιτεύεται. Δεν σας φταίει σε τίποτα. Εδώ χτυπήστε! Εδώ, εμένα».

Παράλληλα, εξήγησε: «Βλέπετε να έχω συμμετοχή σε δύο εταιρείες. Η μία από αυτές, η αλλοδαπή, μεταβιβάστηκε στις αρχές του 2024, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα ότι δεν μου επιτρέπει να κατέχω αλλοδαπή εταιρεία ο ελληνικός νόμος».

«Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων»

Λίγο μετά, κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάσει και εκείνος τα δικά του στοιχεία, πριν τις ευρωεκλογές: «Καλώ τον Πρωθυπουργό, όπως βρίσκω τρόπο να σας παρουσιάσω τα εισοδήματά μου για το 2023, να παρουσιάσει κι εκείνος τα δικά του τώρα, πριν από τις ευρωεκλογές».

Μάλιστα, τον χαρακτήρισε «Αλ Καπόνε», λέγοντας πως «μπορεί να έχετε πανεύκολο το ψέμα, όμως υπάρχει και κάτι που λέγεται αξιοπρέπεια. Τουλάχιστον ο Αλ Καπόνε δεν ζητούσε να δει τις φορολογικές δηλώσεις έντιμων πολιτών».

Τέλος, είπε πως θα παρουσιάσει δημόσια, όταν θα έχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα από τον IRS, κάθε του περιουσιακό στοιχείο και πώς απέκτησε τα εισοδήματά του «από το πρώτο μου μέχρι το τελευταίο μου δολάριο».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα ΔημοκρατίαΣτέφανος Κασσελάκηςκυβερνητικές πηγέςειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑ