Πολιτική|04.06.2024 07:00

Ευρωεκλογές 2024 - ΠΑΣΟΚ: Τα λεφτόδεντρα (που δεν υπάρχουν) και το βλέμμα στο «αύριο»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε μια φράση – κλειδί στέκοντια συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, την οποία ο ίδιος τόνισε χθες από την κεντρική του προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη. «Έχουμε πολιτικό ήθος, σύγχρονο πρόγραμμα και δεν λαϊκίζουμε. Εμείς δεν είπαμε μηδενικό ΦΠΑ για την ακρίβεια, δεν τάξαμε λεφτόδεντρα», είπε ασκώντας κριτική ουσιαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.

Αποστάσεις Ανδρουλάκη από Κασσελάκη

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρακτικά παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλοντας να δείξει ότι οι δικές του προτάσεις είναι εφαρμόσιμες, σε σχέση με αυτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που όπως λένε κυριαρχούν τα «ευχολόγια».

Στη Χαριλάου Τρικούπη κάνουν παράλληλα ένα ακόμη (σημαντικό) άνοιγμα. «Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή του πολίτη. Καλώ κάθε πολίτη, ότι κόμμα κι αν ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές το βράδυ της Κυριακής να ενώσουμε τις ελπίδες μας για μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη Ελλάδα. Όλοι μαζί να οικοδομήσουμε και πάλι τη μεγάλη ισχυρή δημοκρατική παράταξη που θα είναι ο νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γνωρίζοντας ότι στη Θεσσαλονίκη τα ποσοστά που συγκέντρωσε ήταν ιδιαίτερα χαμηλά, καθώς βρέθηκε πίσω και από την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο πονοκέφαλος Ανδρουλάκη

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ανδρουλάκης και η ηγετική ομάδα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πονοκέφαλο. Κι αυτός είναι η αποχή, που σύμφωνα με όλες τις προβλέψεις θα αποτελέσει ένα ακόμη ρεκόρ. Οι αναποφάσιστοι είναι ιδιαίτερα πιθανό να μην πάνε τελικά στις κάλπες, οπότε μια δεξαμενή στην οποία ποντάρει ο κ. Ανδρουλάκης αυτομάτως μικραίνει. Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές, του Ιουνίου του 2023, η συμμετοχή είχε διαμορφωθεί στο 53,7%. Ένα ακόμη στοιχείο που θεωρούν ότι έχει μεγάλη σημασία είναι ότι ένα σημαντικό ποσοστό δηλώνει ότι μπορεί να αλλάξει την ψήφο του την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Εξου κιόλας ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε σε υψηλούς τόνους ότι ΠΑΣΟΚ «δίνει ίσως τη μεγαλύτερη μάχη των τελευταίων ετών. «Είναι ζήτημα προόδου. Είναι ζήτημα του να υπάρχει ισχυρή αξιόπιστη αντιπολίτευση. Να υπάρχει πολιτική απειλή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης. «Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή του πολίτη. Καλώ κάθε πολίτη, ότι κόμμα κι αν ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές το βράδυ της Κυριακής να ενώσουμε τις ελπίδες μας για μια καλύτερη ζωή, μια καλύτερη Ελλάδα. Όλοι μαζί να οικοδομήσουμε και πάλι τη μεγάλη ισχυρή δημοκρατική παράταξη που θα είναι ο νικητής των επόμενων εθνικών εκλογών», πρόσθεσε.

ΠΑΣΟΚΕυρωεκλογέςειδήσεις τώραΚΙΝΑΛΝίκος Ανδρουλάκηςευρωεκλογές 2024