Πολιτική|05.06.2024 07:51

Πόθεν έσχες: Αντιδράσεις μετά από ισχυρισμούς συνεργάτη του Κασσελάκη για πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Αντιδράσεις εντός και εκτός Κουμουνδούρου προκαλούν οι αναφορές του Θανάση Οικονόμου, μέλος του επιτελείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, περί «συνδιαλλαγών» πρώην στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια του ελέγχου του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι συνέβη; Με φόντο τη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη λίστα που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την περιουσιακή του κατάσταση, σε πάνελ σε βραδινή εκπομπή στο Action 24, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ανέφερε  για τους μετέχοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής: «ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κυρία Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ερωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κύριος Βαρεμένος και η κυρία Χριστοδουλοπούλου».

Αδιανόητοι ισχυρισμοί για «σκιές»

Τότε, ο κ. Οικονόμου σχολιάσε: «πως «μα η κυρία που λέτε (σ.σ. η Τασία Χριστοδουλοπούλου), απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια».

Όπως ήταν φυσικό, η εν λόγω αναφορά προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων: «Μα τι μπλέκετε τώρα, εγώ σας λέω για την Επιτροπή» σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης με τον Θανάση Οικονόμου να επιμένει πως «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κύριε Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».

Ο ισχυρισμός του συνεργάτη του κ. Κασσελάκη προκάλεσε και την παρέμβαση του παρουσιαστή Σεραφείμ Κοτρώτσου, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Οικονόμου να διευκρινίσει τα όσα είπε. Να διευκρινίσει δηλαδή εάν «υπάρχουν σκιές στους ελέγχους που έγιναν τότε από την κυβερνητική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ) και τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην συγκεκριμένη επιτροπή». Και ο κ. Οικονόμου απάντησε: «σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες ας το πω εντός εισαγωγικών συναλλαγές».

«Δηλαδή λέτε ότι ο κύριος Βαρεμένος και η Χριστοδουλοπούλου τα έπιασαν, για να βγάλουνε λάδι τον κύριο Μητσοτάκη» αντέδρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Τότε ο συνεργάτης του κ. Κασσελάκη συνέχισε λέγοντας:

«Σας λέω επί προχείρω ότι η κυρία Χριστοδουλοπούλου δεν ξαναέβαλε υποψήφια την επόμενη σεζόν, γιατί διορίστηκε η κόρη της στη Βουλή και πλειάδα άλλων βουλευτών που συμμετείχαν στις επιτροπές και πιθανόν, πιθανολογώ, εικάζω ότι μπορεί να συμμετείχανε, για να αρχειοθετηθούν αυτές οι υποθέσεις».

Απαντώντας ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε: «Τι είναι αυτά που λέτε κύριε Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ το Βαρεμένο;».

Μάλιστα, ο κ. Κακλαμάνης συνέχισε: «Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;»

Πηγαίνοντας μερικά βήματα παραπάνω, ο κ. Οικονόμου άφησε αιχμές και για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, καθώς σε ερώτηση για το εάν θεωρεί ότι ήταν σε γνώση του όλα αυτά, απάντησε «δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να υποκαταστήσω εγώ, αλλά όταν υπάρχουν γεγονότα ευλόγως θέτω και ερωτήματα, ερωτήματα θέτω».

Παρέμβαση Κεχαγιά

Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λίγο μετά τα όσα είπε ο κ. Οικονόμου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά, μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ, διαμήνυσε «δεν εγείρουμε ζήτημα για τα τελευταία Πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη».

ΣΥΡΙΖΑπόθεν έσχεςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα