Πολιτική|06.06.2024 20:11

Ευρωεκλογές 2024 - Έλλη Στάη: Ποιος κερδίζει από τη σύγκρουση του πόθεν έσχες

Newsroom

Την προεκλογική συζήτηση ενόψει των ευρωεκλογών, την οποία έχουν μονοπωλήσει το πόθεν έσχες Στέφανου Κασσελάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη και οι αλληλοκατηγορίες για αδήλωτα ακίνητα και χρήματα, σχολίασε η δημοσιογράφος Έλλη Στάη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN η Έλλη Στάη έκανε λόγο για μια πρωτοφανή προεκλογική κούρσα στην οποία τα εσωτερικά σοβαρά θέματα δεν συζητήθηκαν καθόλου και από την ποία χαμένοι βγαίνουν όλοι, κυρίως οι πολίτες που καλούνται να πάνε στις κάλπες στις 9 Ιουνίου.

Ποιος κερδίζει από τη σύγκρουση του πόθεν έσχες;

«Αυτό που έγινε σε αυτές τις ευρωεκλογές δεν έχει ξαναγίνει γιατί ούτε τα εσωτερικά θέματα δεν συζητιούνται το τελευταίο 10μερο. Την αρχή την έκανε η ΝΔ που έβαλε στο τραπέζι το θέμα του πόθεν έσχες του κυρίου Κασσελάκη» ανέφερε η Στάη.

«Κατά τη δική μου γνώμη ήταν μια εύκολη λύση για να φύγουν αυτά τα ζητήματα, με πρώτο και κύριο το θέμα της ακρίβειας όπου τις ημέρες αυτές που πάνε στα ράφια του σουπερμάρκετ βλέπουν, η οποία ζει και βασιλεύει. Ο κύριος Κασσελάκης αντί να το αφήσει φρονίμως και να το δώσει ήρεμα και τυπικά το πήγε επικοινωνιακά. Δεν ωφελείται κατά τη γνώμη μου κανείς ψηφοφόρος, γιατί όταν βάζεις τέτοιο θέμα στην αρένα θα φάει και το λιοντάρι και το δικό σου χέρι, έτσι και ο Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις. Νομίζω χάνουν όλοι και ειδικά αυτοί που πάνε να ψηφίσουν» πρόσθεσε.

Πόσο θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους η κόντρα;

Στη συνέχεια σχολιάσε πως αυτό επηρεάζει τους ψηφοφόρους «Τη βραδιά των εκλογών θα δούμε τι θα γίνει την επόμενη ημέρα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ υποστήριξε η Έλλη Στάη. Όπως υποστήριξε η θέση θα παίξει ρόλο, δηλαδή αυτός που θα είναι δεύτερος έστω και αν τα ποσοστά δεν είναι πολύ ψηλά, θα παίξει δυνατά ότι εγώ είμαι αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο τρίτος θα έχει ένα θέμα, αλλά οι αναγνώσεις θα είναι πολλές. Μπορούν να πουν όλοι ότι κέρδισαν και έχασαν. Το θέμα είναι η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία και τι ποσοστό αυτή θα πάρει.

Οι εκλογές έχουν εθνικό χαρακτήρα, αλλά τα εθνικά θέματα που είναι πολύ σημαντικά και τα οποία είναι ανοιχτά, δεν βγήκαν στην επιφάνεια γιατί ασχολούμαστε με τα οικόπεδα και τα σπίτια του καθενός και αυτά είναι εξοργιστικά για τους πολίτες».

ΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίαευρωεκλογές 2024ΕυρωεκλογέςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΣτέφανος Κασσελάκης