Πολιτική|06.06.2024 21:05

Ευρωεκλογές 2024: Άγρια κόντρα για το πόθεν έσχες Κασσελάκη και για τη διαρροή περί παράτασης των δηλώσεων

Newsroom

Στο προσκήνιο παραμένει η πολιτική κόντρα που έχει προκύψει με αφορμή το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς η κυβέρνηση επιμένει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτεθεί από την παρουσίαση που έκανε.

Η σύγκρουση κορυφώθηκε σήμερα, μετά τις διαρροές περί παράτασης κατάθεσης των δηλώσεων για τρεις μήνες, και τις σχετικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη, με την κυβέρνηση να περνά στην αντεπίθεση, διαμηνύοντας πως όλοι οι υπουργοί θα καταθέσουν τα πόθεν έσχες τους έως τις 30 Ιουνίου.

Κυβερνητικές πηγές: «Να καταθέσει πόθεν έσχες ο Κασσελάκης»

«Πρώτον: Τα μέλη της Κυβέρνησης θα καταθέσουν τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες τους έως τις 30 Ιουνίου. Ας ελπίσουμε ότι και ο κ. Κασσελάκης θα κάνει το ίδιο κάποια στιγμή με την δική του αρχική» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για το ζήτημα.

«Δεύτερον: Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να διαχειριστεί τα πολλά μέτωπα που έχουν ανοίξει για τον πρόεδρό του, να συγχέει, μετά το μονοσέλιδο excel, σε μια ομιλία φιάσκο, τις αρχικές με τις ετήσιες δηλώσεις πόθεν έσχες», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον αναφέρουν ότι «όσα ψέματα κι αν προσπάθησε να πει ο κ. Κασσελάκης, η αλήθεια είναι μια: η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και τον περιμένει για να κάνει επιτέλους τη δική του αρχική δήλωση. Μετά από αυτό προφανώς θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα ερωτήματα».

ΣΥΡΙΖΑ για αναφορές περί παράτασης πόθεν έσχες: Τι έχει να κρύψει ο Μητσοτάκης;

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση σχολιάζοντας διαρροές περί παράτασης υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάσταση. «Όσα κυκλοφόρησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, περί παράτασης στην προθεσμία υποβολής πόθεν έσχες είναι αποκαλυπτικά», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται:

«Αλήθεια, τι θέλει να κρύψει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Πώς είναι δυνατόν αυτοί που μεθοδεύουν αυτές τις αθλιότητες να τολμούν να εκφέρουν λόγο για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα με πλήρη διαφάνεια το πόθεν έσχες του;»

«Και είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που έχει πράξει κάτι τέτοιο για το 2023. Γιατί δεν έχει τίποτα να κρύψει», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τόλμησε να δώσει στη δημοσιότητα τα δικά του περιουσιακά στοιχεία για το 2023, όπως του ζητήθηκε, αλλά μεθοδεύει «παράταση» για τον εαυτό του προφανώς για να αποφύγει όσο το δυνατόν περισσότερο τη δημοσιοποίηση των δικών του στοιχείων. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει τα σχέδια περί παράτασης. Όλα στο φως εδώ και τώρα»

Κασσελάκης: Δεν αφορά τον Έλληνα πολίτη η εταιρεία που έχω δηλώσει

«Υπήρχε μία εταιρεία που άνηκε στην Osios LLC, είχε το σπίτι στο όνομά της για λίγους μήνες και επέστρεψε στο όνομά μου. Η εταιρεία αυτή αφορά το σπίτι μου στις ΗΠΑ, το οποίο μισθώνεται και εξυπηρετεί την υποθήκη της. Τι άλλαξε στη ζωή του Έλληνα τώρα; Απολύτως τίποτα», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης αναφορικά με το πόθεν έσχες του στο Mega.

Παράλληλα, τόνισε πως οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και άλλων πολιτικών, για τα έτη 2022 και 2023.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «το σύστημα τον στοχοποιεί, τονίζοντας πως όλο αυτό γίνεται για να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες από το έγκλημα των Τεμπών και την ακρίβεια».

«Είμαι διάφανος. Ξέρετε που ζω, αν θέλετε να δείτε τα αποτελέσματά μου στη ναυτιλία μπορείτε να τα δείτε. Τιμή μου που με στοχοποιούν και θέλουν να με ελέγξουν τόσο πολύ. Θα συνεχίσω να παλεύω με τη δύναμη του κόσμου», είπε.

«Όταν ανοίξουν την πλατφόρμα, όλοι μαζί (σ.σ.: να υποβάλλουν το Πόθεν Έσχες), τη διαφάνεια που θέλει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός απαιτεί πολιτική συζήτηση και όχι πολιτικό παιχνίδι», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός «σήκωσε» το πόθεν έσχες γιατί δεν θέλει συζήτηση

«Δεν έγινε καμία συζήτηση για τις ευρωεκλογές και είναι ευθύνη και του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Στέφανου Κασσελάκη», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Εύα Αντωνοπούλου.

Είπε ότι αν ήταν στη θέση του κ. Κασσελάκη θα είχε ήδη καταθέσει το πόθεν έσχες του, ενώ αν ήταν ο κ. Μητσοτάκης θα ανέφερε το γεγονός πολύ νωρίτερα και όχι 8 ημέρες πριν τις κάλπες. Εξήγησε ότι με τη στρατηγική τους «στέλνουν τον κόσμο για μπάνια και στο σπίτι τους δείχνοντας μεγάλη απαξίωση στην πολιτική».

Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «σήκωσε» το θέμα του πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ «στο παρά πέντε, γιατί δεν θέλει συζήτηση και να απολογηθεί» για τα προβλήματα της κοινωνίας και των πολιτών. Σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην ακρίβεια και το πως επηρεάζει τη ζωή των Ελλήνων.

Νίκος ΑνδρουλάκηςΣτέφανος Κασσελάκηςπόθεν έσχεςευρωεκλογές 2024ΕυρωεκλογέςΣΥΡΙΖΑΚυριάκος Μητσοτάκηςειδήσεις τώρα