Πολιτική|07.06.2024 09:31

Ευρωεκλογές 2024: Την αποπομπή υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από δημοσίευμα πως έχει καταδικαστεί για λογοκλοπή

Newsroom

Την αποπομπή του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ορέστη Ομράν – Κουκουβιτάκη, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από δημοσίευμα που αναφέρει πως έχει καταδικαστεί για λογοκλοπή.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης, δικηγόρος στο επάγγελμα και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ καταδικάστηκε τελεσίδικα και αμετάκλητα για λογοκλοπή και συκοφαντική δυσφήμιση, όπως αποκάλυψε δημοσίευμα του ieidiseis.gr.

Η δόλια – κατά το δικαστήριο - προσβολή και οικειοποίηση πνευματικής ιδιοκτησίας, αποδεικνύει από τι υλικά είναι φτιαγμένη η δήθεν "αριστεία" της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη: από ψέμα, θράσος, υποκρισία και παρανομίες.

Αυτονόητα αναμένουμε την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ».

Τι αναφέρει το ρεπορτάζ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ieidiseis, για τον Ορέστη Ομράν – Κουκουβιτάκη, με την απόφαση 3504/2019, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διαπίστωσε ότι έκλεψε αποσπάσματα συγγραφής δικηγόρου που οικειοποιήθηκε, υπογράφοντας ο ίδιος ως δήθεν δικά του. Σύμφωνα, μάλιστα με το δικαστήριο, η προσβολή των πνευματικών δικαιωμάτων του δικηγόρου ήταν δόλια από τον Ορέστη Ομράν.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και από το Εφετείο Αθηνών το οποίο τον καταδίκασε ερήμην και έκτοτε δεν ασκήθηκε κάποιο ένδικο μέσο κατά αυτής. Εξ' ου και η απόφαση είναι τελεσίδικη και αμετάκλητη.


λογοκλοπήΕυρωεκλογέςΝέα ΔημοκρατίαευρωβουλευτήςΣΥΡΙΖΑευρωεκλογές 2024Καταδίκηειδήσεις τώρα