Πολιτική|08.06.2024 20:20

Ευρωεκλογές 2024 - Μαύρος: «Τερατώδης η αποχή» - Πότε θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα

Newsroom

Πολύ μεγάλο αναμένεται το ποσοστό της αποχής από τις αυριανές κάλπες των ευρωεκλογών, ενώ αναμένεται να φανεί εάν αυτή η μεγάλη αποχή θα φέρει εκπλήξεις.

Όπως αναφέρει στο OPEN ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, λόγω της αποχής που αναμένεται «έχουμε φτάσει στο σημείο να προσομοιάζουμε συγκεκριμένες ευρωεκλογές με εσωκομματικές, όπου συνήθως εκεί οι δημοσκοπήσεις δυσκολεύονται πολύ εφόσον δεν ξέρουν πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν και αφετέρου ποιοι θα πάνε».

Μέχρι στιγμής η αποχή αγγίζει το 55%. Όσο μεγαλώνει η αποχή, τότε αναμένει κανείς πως θα είναι αναλογικά κατανεμημένη σε όλα τα κόμματα. Μέχρι στιγμής δεν είναι αναλογικά κατανεμημένη, εξηγεί ο κ. Μαύρος και σχολιάζει πως «η αποχή αυτή τη φορά είναι τερατώδης».

Το exit poll της MRB για το OPEN αναμένεται στις 19:00, ενώ λίγο πριν τις 20:00 θα δοθούν τα πρώτα αποτελέσματα.

Τέλος, ο Δημήτρης Μαύρος εκτιμάει πως τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν από το υπουργείο Εσωτερικών ενδεχομένως πριν τις 21:00.

Νέα ΔημοκρατίαΕυρωεκλογέςΕλληνική Λύσηευρωεκλογές αποτελέσματαΣΥΡΙΖΑΚόμμα ΝίκηΚΚΕMRBΠλεύση Ελευθερίαςειδήσεις τώραευρωεκλογές 2024ΜέΡΑ25Νέα αριστεράΠΑΣΟΚexit poll