Πολιτική|09.06.2024 21:19

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024: Ο «μπλε» χάρτης, μάχη στην Κρήτη, έκπληξη με το μειονοτικό κόμμα στη Ροδόπη

Newsroom

Με σημαντική κάμψη των δυνάμεών της, πρώτη δύναμη παραμένει η Νέα Δημοκρατία, ενώ στη δεύτερη θέση «κλειδώνει» ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα (ενσωμάτωση 31%) των Ευρωεκλογών 2024.

Την ίδια στιγμή, η Κρήτη είναι χωρισμένη στα δύο, καθώς το ΠΑΣΟΚ πάει για πρωτιά στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου. Η έκπληξη των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου έρχεται από τη Ροδόπη και την Ξάνθη, όπου πρώτο με διαφορά έρχεται το μειονοτικό κόμμα Ειρήνης, Ισότητας και Φιλίας, λαμβάνοντας 40% και 28,5%, αντίστοιχα.

 Υψηλά ποσοστά Βελόπουλου στη Μακεδονία

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, στη Β’ Θεσσαλονίκης, τη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, την Πέλλα, στη δεύτερη θέση έρχεται η Ελληνική Λύση ενώ, σε Α’ Θεσσαλονίκης και Καβάλα βρίσκεται στην Τρίτη θέση. Στην Καβάλα, μάλιστα, έρχεται πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κανένα νομό δεν καταλαμβάνει την πρώτη θέση (με την ενσωμάτωση στο 31%).

Σύμφωνα με την έως τώρα καταμέτρηση, σε 55 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες προηγείται η ΝΔ. Σε Κομοτηνή και Ξάνθη προηγείται το ΚΙΕΦ. Το ΠΑΣΟΚ, εκτός από τους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου καταγράφει θετική πορεία και στην Πελοπόννησο ενώ, στους περισσότερους νομούς, εκτοπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανιζόμενο στη δεύτερη θέση.

ΣΥΡΙΖΑΝέα Δημοκρατίαexit pollευρωεκλογές αποτελέσματαΠΑΣΟΚΕλληνική Λύσηευρωεκλογές 2024Κυριάκος ΜητσοτάκηςΕυρωεκλογέςειδήσεις τώραΔημήτρης ΚουτσούμπαςΔημήτρης ΝατσιόςΚόμμα ΝίκηΚυριάκος ΒελόπουλοςΝίκος ΑνδρουλάκηςΠλεύση ΕλευθερίαςΑλέξης ΧαρίτσηςΝέα αριστεράΖωή ΚωνσταντοπούλουΚΚΕΣτέφανος Κασσελάκης