Πολιτική|09.06.2024 23:26

Αποτελέσματα ευρωεκλογών 2024 - Χαρίτσης: Η αποχή και η άνοδος της άκρας δεξιάς, χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου για τη Δημοκρατία

Newsroom

Στα 50 χρόνια της «η Γ' Ελληνική Δημοκρατία διέρχεται μια βαθιά κρίση», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

«Τα σημερινά αποτελέσματα δείχνουν ότι στα 50 χρόνια της η Γ 'Ελληνική Δημοκρατία διέρχεται μια βαθιά κρίση», είπε συγκεκριμένα.

Και πρόσθεσε: «Σήμερα κανείς δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Το ποσοστό ρεκόρ της αποχής και η μεγάλη άνοδος της άκρας δεξιάς, χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου για την Δημοκρατία. Για την κατάσταση αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει τεράστια ευθύνη και αποδοκιμάστηκε στην κάλπη. Όπως σε όλη την Ευρώπη η πολιτική της δεξιάς, αποτελεί τον καλύτερο χορηγό της ακροδεξιάς. Για την Νέα Αριστερά το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό παρά την συγκινητική προσπάθεια των μελών μας σε όλη την Ελλάδα».

«Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς, τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά. Η Αριστερά όμως, πάντοτε στα δύσκολα κρίνεται. Και η Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει», κατέληξε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ελληνική ΛύσηΚόμμα ΝίκηΠΑΣΟΚΣτέφανος ΚασσελάκηςΝέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑΝέα αριστεράΑλέξης ΧαρίτσηςΕυρωεκλογέςΝίκος ΑνδρουλάκηςΔημήτρης ΝατσιόςΚυριάκος Μητσοτάκηςευρωεκλογές 2024ΚΚΕΠλεύση ΕλευθερίαςΚυριάκος ΒελόπουλοςΔημήτρης ΚουτσούμπαςΖωή Κωνσταντοπούλουευρωεκλογές αποτελέσματα