Πολιτική|10.06.2024 19:51

Ανασχηματισμός: Δομικές αλλαγές ετοιμάζει ο Μητσοτάκης - Θα φτάσουν μέχρι βασικά υπουργεία

Newsroom

Δομικό ανασχηματισμό φαίνεται πως βάζει μπροστά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ειδικά μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπου η Νέα Δημοκρατία πέτυχε ποσοστό κάτω του πήχη που είχε θέσει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής (9/6) ο ανασχηματισμός ήταν το μόνο που συζητιόταν στα «πηγαδάκια» της Πειραιώς από όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα.

Δεν αποκλείονται αλλαγές και σε βασικά υπουργεία

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ήταν εδώ και αρκετό καιρό στα ραντάρ του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN. Ωστόσο, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών λειτούργησε σαν επιταχυντής εξελίξεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα γίνουν αλλαγές μόνο σε υφυπουργούς αλλά και σε υπουργούς και, μάλιστα, σε βασικά υπουργεία. Οι αλλαγές ενδεχομένως να είναι και 10 στο νούμερο.

Τέλος, όσον αφορά στο πότε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει το πότε θα το κάνει και η Τρίτη (11/6) δεν φαίνεται πως είναι μια πιθανή μέρα.

Κινητικότητα στο Μαξίμου

Αξίζει να σημειωθεί πως το απόγευμα της Δευτέρας, βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου σειρά υπουργών όπως ο Γιώργος Γεραπετρίτης, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωστής Χατζηδάκης.

Ποιες «μάχες» καλείται να δώσει τώρα η κυβέρνηση

H μητέρα των μαχών για την κυβέρνηση θα δοθεί στο πεδίο της οικονομίας, καθώς η ακρίβεια αποτελεί τον βασικό πονοκέφαλο των νοικοκυριών. Κινήσεις θα γίνουν σε δύο επίπεδα: πρώτον για την περαιτέρω αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας και δεύτερον για την υλοποίηση μέτρων που οδηγούν σε μόνιμη αύξηση του εισοδήματος των πολιτών.

Ένα δεύτερο πεδίο στο οποίο καλείται να επικεντρωθεί η κυβέρνηση δεν είναι άλλο από το στεγαστικό, καθώς οι τιμές των ενοικίων συνεχίζουν  την ανηφορική πορεία κάτι που επηρεάζει τις νεότερες ηλικίες και όχι μόνο. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θέλει να τρέξει ένα δεύτερο πρόγραμμα Σπίτι μου, εξετάζει συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Airbnb, και έρχονται βελτιώσεις στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω- Νοικιάζω».

Το τρίτο δύσκολο πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση καλείται να ξεδιπλώσει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες δεν είναι άλλο από την καθημερινότητα. Θέματα όπως η παιδεία, η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή, καθώς είναι δεδομένο πως θα συνεχιστεί η πίεση της αντιπολίτευσης στους συγκεκριμένους τομείς.

«Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μίας νέας διαδρομής προς το 2027. Γι’ αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας μια εικόνα για την επόμενη ημέρα.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΕυρωεκλογέςανασχηματισμόςΝέα Δημοκρατίαευρωεκλογές 2024ευρωεκλογές αποτελέσματα