Πολιτική|11.06.2024 23:31

Γερουλάνος: Πήρα «προσωπικά» τη δήθεν ασυμμετρία Περιφέρειας και Αθήνας – Οι αιχμές του πράσινου βουλευτή

Αλέξανδρος Διαμάντης

Σε έντονη περιδίνηση βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, με τον Παύλο Γερουλάνο να «απαντά» σε όλους όσοι υποστήριξαν ότι το άσχημο αποτέλεσμα του κόμματος οφείλεται εν πολλοίς στα χαμηλά ποσοστά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Ο κ. Γερουλάνος μεταξύ άλλων, τονίζει ότι στις περισσότερες περιοχές του Λεκανοπεδίου το ΠΑΣΟΚ «μεγάλωσε» τα ποσοστά του ενώ ειδικά στην Α’ Αθηνών πήρε 28% περισσότερο σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές. Μάλιστα ο ίδιος σε αιχμηρό ύφος προειδοποιεί πως ό,τι έχει να πει για το εκλογικό αποτέλεσμα θα το κάνει στα όργανα!

Η ανάρτηση του Παύλου Γερουλάνου:

«Είχα αποφασίσει πως ό,τι έχω να πω για το εκλογικό αποτέλεσμα, να το πω στα θεσμικά όργανα. Αυτό θα κάνω. Επειδή όμως, από την Κυριακή το βράδυ, γίνεται λόγος ότι το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τη «μεγάλη ασυμμετρία μεταξύ Περιφέρειας και Αθήνας», που σε μερικά παραπολιτικά φτάνει μέχρι και σε στοχοποίηση βουλευτών, το πήρα προσωπικά. Και το πήρα προσωπικά, γιατί λιώσαμε παπούτσια στις ευρωεκλογές, όλοι στην Α’ Αθήνας, η Νομαρχιακή, οι τοπικές οργανώσεις, όλοι

Και κοίταξα τους αριθμούς. Γιατί καλό είναι να μιλάμε με αριθμούς. Ας δούμε, λοιπόν, τι έγινε σε αυτές τις ευρωεκλογές:

1. Από όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες που έχει το ΠΑΣΟΚ βουλευτή, στην Α’ Αθηνών είχαμε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στο αποτέλεσμά μας, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές πριν ένα χρόνο. 28% ποσοστιαία αύξηση, από τότε που με εμπιστευτήκατε για βουλευτή.

2. Η Α’ Αθηνών ήταν η μόνη Εκλογική Περιφέρεια που, ως ΠΑΣΟΚ, καταφέραμε να αυξήσουμε ακόμα και τον απόλυτο αριθμό ψήφων που πήραμε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές, πριν από ένα χρόνο.

3. Και στο Λεκανοπέδιο; Πέρα από την Α’ Αθηνών, σε όλες τις Εκλογικές Περιφέρειες του Λεκανοπεδίου που έχουμε βουλευτή, και στης Μιλένας, και στου Παύλου, και στου Μανώλη, και στης Νάντιας, το ΠΑΣΟΚ αύξησε περισσότερο τα ποσοστά του σε σχέση με τον πανελλαδικό μέσο όρο. Στο σύνολό του, το Λεκανοπέδιο συνέβαλε ουσιαστικά στη συνολική αύξηση τού ποσοστού του ΠΑΣΟΚ

ειδήσεις τώραΠαύλος ΓερουλάνοςεκλογέςΠΑΣΟΚ