Πολιτική | 13.06.2024 14:31

Σάλος στη ΝΔ από τις δηλώσεις Λοβέρδου για «τενεκέδες» - «Άδειασμα» από Μαρινάκη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Γκρίνια και… αδειάσματα έχει φέρει και στη Νέα Δημοκρατία το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Η επιστολή για τη σύγκλιση των γαλάζιων οργάνων από τον Μάριο Σαλμά ήταν το πρώτο χτύπημα, με τον Γιάννη Λοβέρδο να παίρνει τη σκυτάλη. Μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής όχι μόνο έκανε λόγο για «ανθρώπους που καβάλησαν το καλάμι», αλλά μίλησε και για τενεκέδες. Όπως ήταν λογικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τον άδειασε άμεσα ενώ και ο ίδιος είπε «mea culpa».

«Mea culpa» από Λοβέρδο

«Δυστυχώς το 41% όχι στον ίδιο τον Μητσοτάκη, αλλά σε πάρα πολλούς στην ΝΔ δημιούργησε αλαζονεία. Αυτοί οι άνθρωποι καβάλησαν το κανάλι. Αυτοί εύκολα ή δύσκολα θα ξεκαβαληκέψουν», είπε αρχικά ο κ. Λοβέρδος και προσέθεσε: «Υπάρχουν και τενεκέδες μεταξύ των 158 όπως σε όλα έτσι, υπάρχουν και Γαλάτω μεταξύ των 158, αλλά στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι βουλευτές της ΝΔ είναι αξιολογότατοι».

Μάλιστα, επειδή κατάλαβε τι είπε ο ίδιος ο κ. Λοβέρδος διερωτήθηκε : «Δεν υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία τενεκέδες; Σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες υπάρχουν και καλοί και κακοί και μέτριοι, πώς να το κάνουμε». Ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι είναι κατά «των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών», θεωρώντας μάλιστα ανήθικο στην αρχή να γίνουν Υπουργοί και μετά να πάνε στις περιφέρειες για να εκλεγούν βουλευτές με το αξίωμα του υπουργού.

Άδειασμα από Μαρινάκη

Από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών έκανε λόγο για «απαράδεκτα σημεία των δηλώσεων» του γαλιάζου βουλευτή, που ζήτησε συγγνώμη σε ανάρτησή του. «Να προσέχουμε τον τρόπο που διατυπώνουμε κάποια πράγματα», προσέθεσε.

ΕυρωεκλογέςΠαύλος ΜαρινάκηςΓιάννης ΛοβέρδοςΝέα Δημοκρατίαευρωεκλογές 2024