Πολιτική|14.06.2024 10:43

Ανασχηματισμός: Οι υπουργοί που μετακινούνται - Ποιοι αναλαμβάνουν θέση στη νέα κυβέρνηση

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Στις 11:30 το πρωί της Παρασκευής ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, όπου η Νέα Δημοκρατία δεν «έπιασε» τον στόχο που είχε θέσει.

Αλλαγές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναμένονται στα υπουργεία Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Εργασίας και Μετανάστευσης.

Ποιοι μετακινούνται

Το όνομα της Νίκης Κεραμέως μοιάζει το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας και μένει να δούμε πού θα μετακινηθεί η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, αναμένεται υπουργοποίηση του Θεόδωρου Λιβάνιου, με επικρατέστερο σενάριο την ανάληψη του υπουργείου Εσωτερικών. Υπουργοποίηση και για τον Τάκη Θεοδωρικάκο, που οδεύει προς το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ ο στην κυβέρνηση επιστρέφει και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος που αναλαμβάνει το υπουργείο Μετανάστευσης.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, αναμένεται να έχει ρόλο στο νέο υπουργικό σχήμα καθώς όλα δείχνουν πως θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τι γίνεται με τους υφυπουργούς

Την ίδια στιγμή αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές και στους υφυπουργούς. Ο Κωσταντίνος Γκιουλέκας, η Βιβή Χαραλαμπογιάννη και ο Βασίλης Σπανάκης θα είναι -εκτός απροόπτου- υφυπουργοί Εσωτερικών, ενώ ο Κώστας Καραγκούνης θα αναλάβει αντίστοιχο ρόλο στο υπουργείο Εργασίας.

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αναμένεται να αναλάβει και ο Χρήστος Κέλλας.

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ φαίνεται πως αναλαμβάνει ο Γιώργος Μυλωνάκης που μετακινείται από τη Βουλή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΤάκης ΘεοδωρικάκοςΝέα ΔημοκρατίαΝίκη ΚεραμέωςΝίκος ΠαναγιωτόπουλοςΚώστας ΤσιάραςανασχηματισμόςΔόμνα ΜιχαηλίδουΘεόδωρος Λιβάνιος