Πολιτική|14.06.2024 19:12

ΠΑΣΟΚ: Εκτιμήσεις για επίσπευση εκλογών - «Ο Ανδρουλάκης θα μιλήσει για όλα στο Πολιτικό Συμβούλιο»

Αλέξανδρος Διαμάντης

«Ο πρόεδρος θα μιλήσει για όλα στο Πολιτικό Συμβούλιο την Τετάρτη και γενικά στα όργανα», τονίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις πληροφορίες που θέλουν τον Νίκο Ανδρουλάκη να επισπεύδει την προσφυγή στις εσωκομματικές διαδικασίες, μετά τις τοποθετήσεις στελεχών του κινήματος.

Ελάχιστα τα όπλα στη φαρέτρα

Είναι, άλλωστε, δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά έχει ελάχιστα όπλα στη φαρέτρα του και μια ενδεχόμενη επιμονή του οι εκλογές να γίνουν -όπως έχουν προγραμματιστεί το 2025- θα οδηγούσαν το κόμμα σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Όπως, άλλωστε, έγραφε χθες το ethnos.gr στελέχη του Κινήματος, έκαναν λόγο για «έναν δρόμο στον οποίο δεν υπάρχει επιστροφή».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μετά το κύμα αντιδράσεων, λένε δεν έχει άλλη λύση από την προσφυγή στην κάλπη. Εντούτοις, πιθανότατα επιθυμεί να το κάνει με τους δικούς του όρους και να μην «συρθεί» σ’ αυτές κακήν κακώς. Δηλαδή, μια λύση που επεξεργάζονται είναι οι εκλογές να έρθουν νωρίτερα (από το 2025) αλλά να δοθεί ασφαλής χρόνος, ώστε όλοι οι υποψήφιοι να καταθέσουν την πλατφόρμα τους.

Σε κάθε περίπτωση, με ενδιαφέρον αναμένεται και η θέση του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, ο οποίος ακόμα κράτα κλειστά τα χαρτιά του και πιθανότατα μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του.

Νίκος ΑνδρουλάκηςΠΑΣΟΚειδήσεις τώραεκλογέςΕυρωεκλογέςευρωεκλογές 2024