Πολιτική|16.06.2024 18:41

ΠΑΣΟΚ: Το «παρών» του Δούκα, το μήνυμα Γλαβίνα για να μείνει στον δήμο και ο γρίφος για την προεδρία

Newsroom

Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας πήρε θέση για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και την επόμενη ημέρα στην Κεντροαριστερά. Ο Χάρης Δούκας δήλωσε «παρών» στις εσωκομματικές εξελίξεις ζητώντας άμεση προσφυγή σε εσωκομματικές κάλπες.

«Χρειάζεται ένα συμμετοχικό σοκ. Το μεγάλο μας όπλο είναι ο κόσμος. Η μόνη αποτελεσματική διέξοδος είναι να δώσουμε το λόγο στη βάση, αλλιώς η κρίση θα βαθαίνει και θα πολλαπλασιάζεται. Αφετηρία της επανεκκίνησης μας πρέπει να είναι η άμεση μαζική προσφυγή στον κόσμο μας» ανέφερε συγκεκριμένα ο δήμαρχος Αθηναίων.

«Ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις και τα λόγια του»

Το πρώτο σχόλιο για τον Χάρη Δούκα ήρθε από τον εκπρόσωπο του κόμματος και στενότερο συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο Θανάσης Γλαβίνας μιλώντας στο OPEN προέτρεψε τον Χάρη Δούκα να παραμείνει στον δήμο Αθηναίων απαντώντας ουσιαστικά στην παρέμβαση που έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων για άμεση προσφυγή στη βάση του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει νοοτροπίες που πλήγωσαν την παράταξη και την έφεραν δυστυχώς σε πολύ χαμηλά ποσοστά με κάθε τρόπο να τις αποτρέψουμε και να υπερασπιστούμε την ενότητα της παράταξης» υπογράμμισε σχετικά ο κ. Γλαβίνας και πρόσθεσε:

«Ο κύριος Δούκας εκλέχθηκε πριν από έξι μήνες δήμαρχος Αθηναίων. Τον επέλεξαν οι Αθηναίοι για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και την αλαζονεία του κ.Μπακογιάννη. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις και τα λόγια του».

Ο γρίφος του Χάρη Δούκα για την προεδρία

Την ίδια στιγμή, άγνωστο παραμένει ακόμα, αν σε περίπτωση κομματικών εκλογών, ο δήμαρχος Αθηναίων θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο ο Χάρης Δούκας δεν το απέκλεισε.  «Αυτή την ώρα προέχει να συμφωνήσουμε και να χαράξουμε τον οδικό χάρτη των αλλαγών, που πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν».

Στο ζήτημα του Χάρη Δούκα ο κ. Γλαβίνας τόνισε: « «Έχει ακόμα 4,5 χρόνια θητείας. Το δόκιμο θα ήταν να μείνει στον δήμο και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πόλης. Όλα θα γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό».

Τα βλέμματα στη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου

Η προσοχή όλων στρέφεται στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα απαντήσει σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος έχει δεχτεί εισηγήσεις για εσωκομματικές εκλογές ακόμα και μέσα στον Ιούλιο. Ωστόσο δεν έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του. Την ίδια στιγμή εντείνεται η πίεση από δηλώσεις στελεχών που θέτουν θέμα ηγεσίας.

«Αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο να υπάρξει νέο πρότυπο πολιτικής ηγεσίας που δεν θα κάμνει τις δευτερεύουσες αντιθέσεις κυρίαρχες αντιθέσεις» ανέφερε η αν. Γραμματέας Επικοινωνίας ΠΑΣΟΚ Βάσια Αναστασίου. Από την πλευρά του ο βουλευτής Απόστολος Πάνας τόνισε: «Να επανακαθορίσουμε τον στόχο και όταν καθορίσουμε τον στόχο θα είναι ξεκάθαρο αν θα πάμε σε διαδικασίες και πως θα γίνουν αυτές. Βάζουμε μπροστά την πολιτική. Αφήνουμε πίσω τα πρόσωπα».

ΠΑΣΟΚειδήσειςειδήσεις τώραΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκας