Πολιτική|18.06.2024 09:55

Κεντροαριστερά – Τσίπρας: «Καμπάνα κινδύνου το αποτέλεσμα των ευρωκλογών, να δώσουμε περισσότερο χώρο στο “μαζί”»

Newsroom

Σε παρέμβαση για τις διεργασίες στην κεντροαριστερά, στην επαύριο των ευρωεκλογών έκανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Τσίπρα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «καμπάνα κινδύνου», το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ σημειώνει πως πρέπει «να δώσουμε περισσότερο χώρο στο “μαζί”».

«Να δώσουμε περισσότερο χώρο στο μαζί»

«Το ερώτημα “που βαδίζουμε” αποτελεί σήμερα κοινό τόπο στους προβληματισμούς που απασχολούν ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης και ειδικά το προοδευτικό τμήμα του πολιτικού τόξου. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αποτελεί καμπάνα κινδύνου. Οι ευρωπαίοι πολίτες φαίνεται να στρέφονται κυρίως στην αποχή και την αντιπολιτική ενώ ενισχύεται η εκλογική δύναμη της ακροδεξιάς. Οι εξελίξεις αυτές, τα εκλογικά μαθηματικά, οι πιεστικές ανάγκες της κοινωνίας επιβάλλουν πρώτον αν διαγνώσουμε με ψυχραιμία και χωρίς ωραιοποιήσεις την πραγματικότητα. Και να την αλλάξουμε προς όφελος της προόδου και να δώσουμε περισσότερο χώρο στο “μαζί”».

κεντροαριστεράΕυρωεκλογέςΑλέξης Τσίπραςειδήσεις τώραευρωεκλογές 2024