Πολιτική|18.06.2024 11:15

Γιαννούλης στο OPEN για ηγεσία κεντροαριστεράς: «Πρόσωπα υπάρχουν» - Ποιους προτείνει

Newsroom

Για το σχέδιο για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς και τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης μίλησε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, δίνοντας και ενδεχόμενα ονόματα που θα μπορούσαν να είναι επικεφαλής σε μια τέτοια εκλογική συνεργασία.

Τι προβλέπει η πρόταση του Χρήστου Γιαννούλη

Ο πρόταση του κ. Γιαννούλη, η οποία είναι παρόμοια με αυτή που έκανε και ο Νίκος Παππάς μέσω του OPEN, περιλαμβάνει «μια εκλογική συνεργασία που δεν θα βάζει λουκέτο σε κανένα εν δράσει λειτουργία κόμμα της μείζονος ή ελάσσονος αντιπολίτευσης».

Όπως τόνισε: «Ο εκλογικός νόμος επιτρέπει να υπάρχει εκλογική συνεργασία αποτυπωμένη και δηλωμένη, κατατεθειμένη και αυτό που είπε και ο Νίκος Παππάς, με κοινό ψηφοδέλτιο και προφανώς έναν επικεφαλής». «Πρέπει να συνθέσουμε τις δυνάμεις, να καταλήξουμε ποιο είναι το μέτωπο και να μπούμε στη μάχη. Δεν έχουμε πολύ χρόνο», επισήμανε. Για το ποιος θα είναι ο επικεφαλής μιας τέτοιας συνεργασίες, ο κ. Γιαννούλης απάντησε «όποιον εκλέξει η βάση», σημειώνοντας πως «πρόσωπα υπάρχουν». 

Ποια ονόματα προτείνει 

«Πιστεύω πως δεν θα ωφελήσει την Αριστερά ένα τέτοιο ενδεχόμενο και εύχομαι και ελπίζω να μην συμβεί να βρεθούν αντιμέτωποι Τσίπρας και Κασσελάκης στη διεκδίκηση της ίδια θέσης», σχολίασε και επισήμανε:

«Μπορεί να είναι και κάποιος καλύτερος από αυτούς που συζητάμε σήμερα. Θα μπορούσε να είναι η Ρένα Δούρου, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Χάρης Δούκας, ο Στέφανος Κασσελάκης. Αν το επιθυμούσε και ο Αλέξης Τσίπρας που έχει και μια ιστορική ιδιότητα».

Τι είπε για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα

Για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού εκτίμησε πως: «Εγώ θεωρώ πως ο Τσίπρας θα παραμείνει πολύ χρήσιμη πολιτική μονάδα όταν κινδυνεύσουμε και πάλι να πλησιάζει η απευκταία εκδοχή της επανεκλογής Μητσοτάκη». 

κεντροαριστεράΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΧρήστος ΓιαννούληςΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας