Πολιτική|18.06.2024 14:35

ΠΑΣΟΚ σε περιδίνηση: Βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα σε Ανδρουλάκη και διαφωνούντες

Newsroom

Ολοένα και περισσότερο μοιάζει να βαθαίνει το χάσμα ανάμεσα σε Νίκο Ανδρουλάκη και των διαφωνούντων στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο πρόεδρος του κόμματος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε έτοιμος να κριθεί από τη βάση χωρίς όμως να φανερώσει τις προθέσεις του για τον χρόνο των εσωκομματικών εκλογών. Την ίδια ώρα προειδοποίησε με διαγραφές όσους επιμείνουν στην τοξικότητα μετά της απόφαση της ΚΕ.

Η σύγκρουση και οι αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος

«Μόλις κλείσει ο θεσμικός διάλογος και ληφθούν οι αποφάσεις όποιος βγει με τοξικότητα και διχόνοια θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ. Θα πάρουμε αποφάσεις στην κεντρική επιτροπή για το μέλλον της παράταξης. Όποιος συνεχίζει το παιχνίδι της διχόνοιας και της τοξικότητας θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, με τους διαφωνούντες να κάνουν λόγο για εμφανή πολιτική αδυναμία.

«Περιμένουμε να αποσαφηνίσει αν θέλει εκλογές και πότε θα γίνουν. Αυτή θα είναι η μόνη απάντηση για όλους και για όλα», υπογράμμιζαν κύκλοι όσων διαφωνούν, με τις απαντήσεις πάντως να παραπέμπονται αρχικά για το Πολιτικό Συμβούλιο της Τετάρτης και εν συνεχεία για την Κεντρική Επιτροπή στο τέλος Ιουνίου.

Τέλος, οι επικριτές του Νίκου Ανδρουλάκη του καταλογίζουν ότι δεν προχώρησε σε ίχνος αυτοκριτικής. Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης περιορίστηκε να πει: «Δε ρίχνω σε κανέναν τις ευθύνες της αναλαμβάνω εγώ. Όπως καρπώνομαι το αποτέλεσμα αυτό ευθύνομαι και για το άλλο. Περίμενα το αποτέλεσμα που είχαμε οικοδομήσει να το κρατήσουμε όρθιο και όχι να το απόδομούμε και να καταστροφολογούμε».

Κωνσταντινόπουλος: Ο Ανδρουλάκης δεν νίκησε τον Κασσελάκη, θα κερδίσει τον Μητσοτάκη;

«Μπορεί ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη, να κερδίσει τον Μητσοτάκη;», δήλωσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στρέφοντας τα πυρά του στον Νίκο Ανδρουλάκη.  Παράλληλα, τόνισε πως θα υποστηρίξει τον Χάρη Δούκα αν επιλέξει να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μία διαδικασία που είναι αναζωογονητική» και διερωτήθηκε, τι από όλα αυτά που έχει πει είναι μεμπτό.

«Ζητήσαμε τις πρώτες μέρες να γίνει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ο πρόεδρος αρνήθηκε και χθες με κάλεσε για Κοινοβουλευτικής Ομάδα», είπε σχετικά.

Δήλωσε επίσης ότι, «προεκλογικά ένα μεγάλο κύμα ανθρώπων, μας έλεγε πως ο πρόεδρος "δεν κάνει". Ό ίδιος ο πρόεδρος έθεσε το ζήτημα πως, «αν πάρουμε την τρίτη θέση, είναι πολιτική ήττα» και λέμε κάτι πολύ απλό και έντιμο: πως μετά από αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να πάμε σε μία διαδικασία. Κάποιοι λέμε πως ο πρόεδρος δεν μπορεί να πάει παραπέρα το κομμάτι. Υπάρχει ένα απλό ερώτημα: Μπορεί ένας πρόεδρος που δεν μπορεί να κερδίσει τον Κασσελάκη, να κερδίσει τον Μητσοτάκη;».

Στόχος Ανδρουλάκη η ανασύνθεση

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Ανδρουλάκης δεσμεύθηκε να παρουσιάσει συγκεκριμένες για το ΠΑΣΟΚ και την ανασύνθεση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης στην Κεντρική Επιτροπή το κόμματος. Παράλληλα ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι ο Χάρης Δούκας υποψήφιος στις εσωκομματικές κάλπες. «Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά θεσμικά και πολιτικά», είπε.

Σε κάθε περίπτωση η Χαριλάου Τρικούπη έχει μπει σε περιδίνηση με το ΠΑΣΟΚ να έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.

ΠΑΣΟΚΧάρης Δούκαςειδήσεις τώραΧαριλάου ΤρικούπηΝίκος Ανδρουλάκης