Πολιτική|18.06.2024 16:26

Νέα Αριστερά κατά Κούγια: «Με τις παρεμβάσεις του βαθαίνει το βούρκο της χυδαιότητας»

Newsroom

Λάβρος κατά του Αλέξη Κούγια η Νέα Αριστερά μετά τις ομοφοβικές αναφορές του γνωστού ποινικολόγου έπειτα από την κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε δηλώσεις του δικηγόρου.

«Η καταδίκη κάθε δημοκράτη και σώφρονα πολίτη είναι δεδομένη. Οι ομοφοβικές δηλώσεις του σε βάρος του κ. Κασσελάκη δεν χωράνε σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα» ανέφερε σχετικά η Νέα Αριστερά ενώ πρόσθεσε: «Ο σκοταδισμός δεν μπορεί να μολύνει τις κοινωνίες μας,  εν έτει 2024. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εκπρόσωπο του να τον επαναφέρει στο δημόσιο λόγο».

Η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς

«Ο κύριος Κούγιας καταφέρνει με τις παρεμβάσεις του να βαθαίνει το βούρκο της χυδαιότητας, της ομοφοβίας και του μίσους.

Η καταδίκη κάθε δημοκράτη και σώφρονα πολίτη είναι δεδομένη. Οι ομοφοβικές δηλώσεις του σε βάρος του κ. Κασσελάκη δεν χωράνε σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο σκοταδισμός δεν μπορεί να μολύνει τις κοινωνίες μας,  εν έτει 2024. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εκπρόσωπο του να τον επαναφέρει στο δημόσιο λόγο».

Η κόντρα Κούγια-Κασσελάκη

Ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στο στόχαστρο της κριτικής με την απόφασή του να χαρακτηρίσει «αντρίκεια» την ομολογία της πράξης να φέρνει επικριτικά σχόλια και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σχολίασε «δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην παραδοχή του εγκλήματος, όπως προσπάθησε να μας πείσει ο κ. Κούγιας. Δεν υπάρχει τίποτα «αντρικό» στην κακοποίηση. Δεν μπορεί να ζούμε σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία είναι πλέον καθημερινότητα και οι υπερασπιστές των κακοποιητών έχουν καθημερινό τηλεοπτικό στασίδι».

Ο γνωστός ποινικολόγος, όμως, δεν έμεινε εκεί και απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ομοφοβικό σχόλιο αναφέροντας «διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και που δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

ειδήσεις τώραειδήσειςΣτέφανος ΚασσελάκηςΝέα αριστεράΑλέξης Κούγιας