Πολιτική|19.06.2024 06:41

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου - Ανδρουλάκης και επικριτές ανοίγουν τα χαρτιά τους

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, η οποία ξεκινά στις 12 το μεσημέρι. Τόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης όσο και οι επικριτές του αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους, σε ό,τι αφορά τις επόμενες κινήσεις τους στην εσωκομματική σκακιέρα.

Προς ώρας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα, κάτι το οποίο ζητούν όσοι τον αμφισβητούν ενώ ορισμένοι εκτιμούν ότι παίζει «καθυστερήσεις» για να «μετρήσει» πόσοι θα βρεθούν απέναντί του.

Την ίδια στιγμή, παραμένει ακόμα άγνωστο εάν οι Μανώλης Χριστοδουλάκης και Χάρης Δούκας θα αποφασίσουν σήμερα να γνωστοποιήσουν εάν θα είναι υποψήφιοι. Πολλοί εκτιμούν ότι θα περιμένουν τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα, αφήνοντας άλλα στελέχη να βγουν μπροστά.

Οι 63 που θα βρεθούν αύριο το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη θα συζητήσουν και για το τι έφταιξε που το κόμμα δεν κέρδισε την δεύτερη θέση, σε μια προσπάθεια να αναζητηθούν οι… ευθύνες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στην ΕΡΤ άφησε να εννοηθεί ότι το πρόβλημα ήταν κυρίως στον Λεκανοπέδιο, με πολλούς να ερμηνεύουν τη συγκεκριμένη φράση ως καρφί προς τους βουλευτές της Αττικής εις εκ των οποίων είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και δήμαρχος της Αθήνας ο Χάρης Δούκας!

«Αν αθροίσεις τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πέραν του λεκανοπεδίου Αττικής, εμφανίζεται δεύτερο κόμμα. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα στο χάρτη στην αντιπολίτευση, μόνο το πράσινο», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όταν έστρεψε τα πυρά του προς τον Χάρη Δούκα έδειξε και την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει σήμερα:

«Ο κ. Δούκας μπορεί να είναι υποψήφιος. Διάβασα τη συνέντευξη του χθες, όπου έκανε λόγο για συνεχείς ήττες. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχείς ήττες. Ξεκίνησε από το 4% με αγώνα και θυσίες της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, εμού και χιλιάδων ανθρώπων που μείναμε στα δύσκολα, ανεβαίνει σταθερά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Όταν ανέλαβα, το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής βρισκόταν ενώπιον ενός ερωτήματος σε όλα τα πάνελ: “με ποιον θα πάτε”. Με τεράστια προσπάθεια έπαψε να υφίσταται στον δημόσιο διάλογο αυτό το ερώτημα. Επειδή, λοιπόν, χτίσαμε πολλά με πολύ μεγάλο κόπο, δεν θα επιτρέψω να γκρεμιστούν. Όποιος έχει φιλοδοξίες, ας δηλώσει παρών. Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά θεσμικά και πολιτικά».

ΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΝίκος Ανδρουλάκης