Πολιτική|19.06.2024 10:05

Κωνσταντινόπουλος στο OPEN: Όταν χάνεις από τον Κασσελάκη, είναι πολιτική ήττα - Μακάρι να είναι υποψήφιος ο Δούκας

Newsroom

«Όταν χάνεις από τον Κασσελάκη, είναι πολιτική ήττα», δήλωσε στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ σημείωσε πως πριν ακόμα αποφασίσει εάν θέλει να κατέβει ως υποψήφιος για την διεκδίκηση της ηγεσίας ο Χάρης Δούκας, δέχεται «πόλεμο». Παράλληλα, ανέφερε ποιο είναι το δικό του όραμα για το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν τον Ιούλιο καθώς δεν θα ψηφίσει ο κόσμος.

«Εγώ συμφωνώ με τον κ. Ανδρουλάκη πως η 3η θέση είναι πολιτική ήττα. Δεν του είπε κανένας να παραιτηθεί, του είπαν να πάει στην κάλπη. Δεν καταλαβαίνω ούτε τις διαγραφές. Νιώθω ότι υπάρχει μια ιδιοκτησιακή αντίληψη στο χώρο», ανέφερε αρχικά.

«Ο Ανδρουλάκης είναι ένας έξυπνος τακτικιστής»

Για την σημερινή Κεντρική Επιτροπή είπε πως «δεν μπορεί να αποφασίσει κατά την άποψή μου για εκλογές», και σημείωσε: «Ο πρόεδρος πρέπει να το πει αν θέλει ή όχι. Το ερώτημα είναι στον κ. Ανδρουλάκη. Είπε στην αρχή θα πάμε το 2025, μετά έκανε μια διαρροή για τις 28 Ιουλίου, ο ίδιος την έκανε την διαρροή. Είναι ένας έξυπνος τακτικιστής. Ήθελε να ξεφύγει από την λογική δεν πάω σε εκλογές και είπε αυτό. Κατανοώντας πως αυτό δεν θα γίνει γιατί αν πας σε εκλογές στις 28 Ιουλίου και πάει 50.000 κόσμος και ψηφίσει, τελειώνεις και τελειώνει και το κόμμα. Με 8% και πήγαν και ψήφισαν 250.000. Τώρα, αν θέλουμε να δείξουμε μια δυναμική, να κάνουμε ένα restart, πρέπει να πάνε πάνω από 300.000 χιλιάδες. Να στείλουμε άλλο μήνυμα. Δεν κατανοώ γιατί δεν πρέπει να γίνουν αυτές οι διαδικασίες».

«Η ΝΔ χαίρεται όταν έχει να αντιμετωπίσει κόμματα στο 14%, και είναι ήσυχοι. Πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε, θα είμαστε στο 12 και στο 14%;», τόνισε.

«Πρέπει να βρούμε έναν άνθρωπο που θα μπορέσει να κερδίσει τουλάχιστον τον Κασσελάκη»

Στη συνέχεια ανέφερε πως «πρέπει να βρούμε έναν άνθρωπο που θα μπορέσει να κερδίσει τουλάχιστον τον Κασσελάκη. Γιατί σε πρώτη φάση για να κερδίσεις τον Μητσοτάκη πρέπει να νικήσεις τον Κασσελάκη. Αν γίνει αυτό το 2025, που λένε όλοι ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές, πότε είναι ο χρόνος που πρέπει να γίνει αυτό; Μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να γίνουν όλες οι διεργασίες, η αποτίμηση. Ο πρόεδρος της έκανε την αποτίμηση και δεν ξέρω γιατί την αλλάζει τώρα. Είπε πως η τρίτη θέση είναι πολιτική ήττα, δεν μας είπε πως αν πάρω 0.95 πάνω, χάσω 160.000 σταυρούς, θα είναι νίκη.

Όταν χάνεις από τον Κασσελάκη, είναι πολιτική ήττα. Γιατί μιλάμε για ένα κόμμα που έκανε μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία δεν ήξερες τι έλεγε. Την μια εβδομάδα έλεγε το ένα, την άλλη το άλλο. Αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να κερδίζει ένα κόμμα που το οποίο λέμε πως έχουμε καλό αρχηγό, έχουμε πρόγραμμα. Τι έγινε και χάσαμε; Αποδείχτηκε πως δεν τα είχαμε όλα αυτά. Και η Φώφη το πήγε από το 4 στο 8% και ο Ανδρουλάκης από το 8 στο 12%. Δεν υποτιμώ το αποτέλεσμα αλλά λέω πως δεν έχει πολλαπλασιαστικά χαρακτηριστικά που είναι ο στόχος μας». 

«Πού είναι το μεμπτό να μπει κάποιος και να πει εγώ θέλω και μπορώ καλύτερα από τον Ανδρουλάκη; Αυτοί που θα κατέβουν δεν είναι κακό να είναι πολλοί. Εγώ πιστεύω θα είναι 4-5», είπε ακόμη ο βουλευτής. 

«Λένε αχάριστο τον Δούκα γιατί τον πρότεινε ο Ανδρουλάκης για δήμαρχο»

Για το εάν ο ίδιος στηρίζει τον δήμαρχο Αθηνών για την ηγεσία, απάντησε πως: «Ο Δούκας όπως και ο Ανδρουλάκης δέχονται μια μεγάλη επίθεση με ένα χαρακτηριστικό. Στον Ανδρουλάκη έλεγαν πως είναι στις Βρυξέλλες και δεν μπορεί να είναι εδώ και στον Δούκα πως είναι δήμαρχος. Ο Ανδρουλάκης κέρδισε τότε και δεν πείστηκε ο κόσμος. Και ακούω και το άλλο, πως είναι ‘αχάριστος ο Δούκας’ γιατί τον πρότεινε ο Ανδρουλάκης για υποψήφιο δήμαρχο. Και αυτό το λέει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο και η ΝΔ. Τι ιδιοκτησιακή αντίληψη είναι αυτή για τον χώρο πως επειδή κάποιος τον πρότεινε, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος; Ας δώσουμε το δικαίωμα στον άνθρωπο. Βλέπω πως πριν αποφασίσει έχει ξεκινήσει μια πολεμική». 

«Ο Ανδρουλάκης δεν έχει τα χαρακτηριστικά για πρωθυπουργός»

Ακόμη ανέφερε πως ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει τα χαρακτηριστικά για να γίνει πρωθυπουργός και να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Θα δω τις υποψηφιότητες. Αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να τα έχει ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Χάρης Δούκας. Εγώ είπα μακάρι να είναι ο Χάρης Δούκας. Εγώ θέλω έναν υποψήφιο που θα κερδίζει την κεντροαριστερά και να μην φοβίζει τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους».

ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώραΟδυσσέας ΚωνσταντινόπουλοςεκλογέςΧάρης ΔούκαςΝίκος Ανδρουλάκης