Πολιτική|19.06.2024 13:45

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα μετά τον Θεοχαρόπουλο

Newsroom

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, έγινε γνωστό πως λύθηκε η σύμβαση και του Γιώργου Τσίπρα με το κόμμα, με τον ίδιο να αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο κ. Τσίπρας, σε δήλωσή του, έκανε γνωστό πως αμέσως μετά από συνέντευξη που παραχώρησε όπου μίλησε για την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και της δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκε πως λύθηκε η σύμβαση εργασίας που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε «ενδεχομένως αυτό να αποτελεί σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων», και σημειώνει πως η ανασύνθεση της κεντροαριστεράς θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια.

Σε ό,τι τον αφορά υποστηρίζει πως «δεν ανήκει στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστούν να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους» και ότι «η πολιτική δραστηριότητα δεν συνδυαζόταν με πολιτική και κομματική σχέση».

Η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας.

Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση. 

ειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΓιώργος ΤσιρτσήςΣτέφανος Κασσελάκης