Πολιτική|19.06.2024 22:09

Ανδρουλάκης: Να βάλουμε και την πολιτική και τα πρόσωπα στην κρίση του λαού της παράταξης

Αλέξανδρος Διαμάντης

Για την Κεντρική Επιτροπή παρέπεμψε τις αποφάσεις περί εσωκομματικών εκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης, κλείνοντας τη συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου.

Όπως μάλιστα είπε η πρόταση του στην Κεντρική Επιτροπή θα είναι όσο πιο ενωτική γίνεται και θα καλύψει «όλα όσα συζητήσαμε». «Να βάλουμε και την πολιτική και τα πρόσωπα στην κρίση του λαού της παράταξης», προσέθεσε χαρακτηριστικά αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συναινέσει ώστε να σύντομα να στηθούν κάλπες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι όλες του οι επιλογές ήταν αξιακές, «διότι έχω πολιτική αυτονομία από τα συμφέροντα». «Έφτασα Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής με τις δικές μου δυνάμεις και έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι», συμπλήρωσε. Όπως είπε, στρέφοντας τα βέλη προς όσους τον αμφισβητούν, «επειδή η παράταξη έχει πονέσει πολύ από τυχοδιωκτισμούς αλλά και παιχνίδια παρασκηνίου, πρέπει να έχουμε ιστορική μνήμη και να θυμόμαστε ότι η ψυχή του ΠΑΣΟΚ έχει πολεμήσει και έχει πολεμηθεί πολλές φορές από τον καθεστωτισμό και τη γραφειοκρατία του ΠΑΣΟΚ. Όποτε νίκησε η ψυχή του ΠΑΣΟΚ με την αυτονομία, το πάθος, τις αξίες και τις ιδέες της, πήγε μπροστά. Όποτε ηττήθηκε, οι παλαιότεροι γνωρίζουν τι συνέβη».

«Για μένα η ενότητα δεν είναι μόνο λόγια, ούτε διακηρύξεις, είναι κουλτούρα. Όταν φεύγει η λέξη, είναι σφαίρα. Δε γυρνάει πίσω. Σήμερα λοιπόν, -κατά κάποιους- η άνοδος κατά 5% από τις προηγούμενες ευρωεκλογές είναι ήττα! Η άνοδος κατά 4% από τις εθνικές εκλογές του 2019 είναι ήττα!».

ειδήσειςΝίκος Ανδρουλάκηςπολιτικό συμβούλιοειδήσεις τώραΠΑΣΟΚ