Πολιτική|20.06.2024 16:19

Γ. Τσίπρας: Επικίνδυνοι και λίγοι στην Κουμουνδούρου - Αναμενόμενη η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα

Newsroom

Πυρά κατά της εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλας Κεχαγιά αλλά και του προέδρου του κόμματος εξαπέλυσε ο Γιώργος Τσίπρας, με φόντο την λύση της σύμβασής του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το ήθος του νέου ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί αηδία»

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας:

«Όλα όσα της είπαν να δηλώνει και με αφορούν είναι απολύτως ψευδή. Το γνωρίζει και η ίδια. Οι αθλιότητες για ‘’αργομισθία’’,  για δήθεν αίτημά μου για ‘’κατ’ εξαίρεση μισθοδοσία’’, για δήθεν αίτημά μου για ‘’ασφαλιστική κάλυψη’’ κλπ, είναι εκ των υστέρων κατασκευές νοσηρών εγκεφάλων. Θα ήταν απλώς για γέλια αν δεν σηματοδοτούσαν το ήθος του ‘’νέου ΣΥΡΙΖΑ’’ της Κουμουνδούρου που προκαλεί το λιγότερο αηδία».

«Είμαι εσωκομματικά κομμένος εδώ και μήνες»

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως «είμαι εσωκομματικά ‘’κομμένος’’ εδώ και πολλούς μήνες όχι γιατί ασκούσα εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά γιατί απλώς δεν ανήκω και δεν ανήκα ποτέ μου στους ‘’Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!’’. Εκεί καταντήσαμε. Το γνωρίζει και η κ. Βούλα Κεχαγιά. Ότι το ''κόψιμό'' μου θα το ακολουθούσε η επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρα, ήταν επίσης αναμενόμενο. Ότι αυτή επιχείρηση είναι τόσο παιδαριώδης και πρόδηλα στον καθένα κακεντρεχής, απλώς δείχνει την ποιότητα των νέων αφεντικών της Κουμουνδούρου. Και επικίνδυνοι και πολύ ‘’λίγοι’’».

«Περιμένω τα αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών»

Τέλος, επισημαίνει πως «αναμένω ακόμη, όπως και άλλοι συνυποψήφιοι και ψηφοφόροι, τα αναλυτικά αποτελέσματα των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώτες παγκοσμίως ‘’εκλογές’’ για τις οποίες δεν ανακοινώθηκαν αποτελέσματα, παρά μόνο μια στεγνή ανακοίνωση για το ποιοι προκρίνονται, κατά το ‘’πίστευε και μη ερεύνα’’. Κι αυτό, την ίδια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ, σωστά, ζητά περισσότερη διαφάνεια από την κυβέρνηση, αλλά και διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές στην Ελλάδα…».

 

Κεχαγιά: «Η απόλυση δεν έγινε ξαφνικά, ήταν συμφωνημένη»

Σημειώνεται πως η κυρία Κεχαγιά σε συνέντευξή της ανέφερε πως  είχε συμφωνηθεί με τον Γιώργο Τσίπρα ότι η σύμβαση του θα τερματιστεί τον Ιούνιο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φτιάξει τα οικονομικά του τα οποία είναι οριακά και το γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι κάτι κρυφό, ήδη από τον προηγούμενο χρόνο. Άρα προσπαθούμε να φτιάξουμε το σπίτι μας», επεσήμανε, η Βούλα Κεχαγιά.

«Στην περίπτωση του κ Τσίπρα, με όλο τον σεβασμό το λέω, δεν είναι μια απόλυση που έγινε αιφνιδιαστικά, πρόκειται για τη λύση της σύμβασής του, κάτι το οποίο ήταν συμφωνημένο πολύ πριν από τις ευρωεκλογές», συμπλήρωσε.

Και ισχυρίστηκε ότι ο Γιώργος Τσίπρας παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο προκειμένου να κατέλθει στις ευρωεκλογές. «Ο Τσίπρας προσελήφθη στο κόμμα ως έμμισθος υπάλληλος, όταν ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή κοινοβουλευτικής ομάδας, όταν ανέλαβε καθήκοντα ο κ Κασσελάκης. Από την θέση αυτή αποχώρησε τον Φεβρουάριο και αντικαταστάθηκε από τον  Θάνο Μωραϊτη, καθώς και ο ίδιος είχε δηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής».

«Παρατάθηκε η σύμβαση του»

Η Βούλα Κεχαγιά, συμπλήρωσε ότι ο Γιώργος Τσίπρας επειδή δεν εκλέχθηκε ζήτησε να παραταθεί η σύμβαση του για ένα μήνα, όπως και έγινε. «Ο ίδιος ζήτησε να παραταθεί για έναν μήνα η σύμβασή του ώστε να καλύψει κάποιες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που έχει. Και αυτό το αίτημα έγινε δεκτό και παρατάθηκε η σύμβασή του μέχρι τις ευρωεκλογές. Βεβαίως και ήταν ενημερωμένος...Μάλιστα ο διάδοχός του ο κ. Μωραϊτης δεν έχει ακόμα ξεκινήσει να πληρώνεται για τη νέα του θέση».

Ερωτηθείσα αν πρόκειται για εκδικητική απόλυση, όπως άφησε να εννοηθεί το στέλεχος του κόμματος, είπε πως «ο κ Τσίπρας δεν είπε τίποτα διαφορετικό από αυτά που λέει το κόμμα δεν είπε κάτι που να είναι μεμπτό και επιλήψιμο για να απολυθεί...δεν ήταν τιμωρητική η απόλυσή του. Ο κ Τσίπρας έπρεπε να φύγει τέλη Φεβρουαρίου, το αίτημά του ικανοποιήθηκε».

Σχολιάζοντας τις συνεντεύξεις που παραχώρησε ο Γιώργος Τσίπρας είπε «λέει αυτά που θέλει να πει, εμείς λέμε αυτά που ισχύουν».

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος εξέφρασε την εκτίμηση πως δεν θα ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις και επανέλαβε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να φτιάξει το σπίτι του και ότι βοηθάει το κόμμα να αναπνεύσει θα γίνεται».

ειδήσεις τώραΓιώργος ΤσίπραςαπόλυσηΒούλα ΚεχαγιάΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκης