Πολιτική|25.06.2024 14:34

Ζαχαριάδης σε Κασσελάκη: Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά

Newsroom

«Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντα διαυγή και καθαρά», τόνισε σε συνέντευξή του ο Κώστας Ζαχαριάδης, επισημαίνοντας πως «έτσι πορεύτηκε αυτό το κόμμα για να το πάρει η σημερινή ηγεσία χωρίς ένα ευρώ χρέος».

«Αν υπάρχει κάτι άλλο, να ειπωθεί καθαρά και χωρίς υπονοούμενα», συνέχισε, αναφερόμενος στην ανάρτηση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης», αφήνοντας υπονοούμενα για την προηγούμενη ηγεσία.

«Δεν επιτρέπεται να αφήνεται κανένα παράθυρο και περιθώριο συμψηφισμού, κόμματα τα οποία χρωστάνε 500 εκατομμύρια, μισό δις χρωστά η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, 450 εκατομμύρια χρωστάει το ΠΑΣΟΚ, να κάνουν συμψηφισμό με εμάς που δε χρωστάμε ένα ευρώ. Αυτό λοιπόν πρέπει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να το ξεκαθαρίσει και δεν μπορεί σε αυτό να υπάρχει καμία σκιά. Αν υπάρχει κάτι άλλο να το πει ευθέως» τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Ποιος είναι ο Μωραΐτης που στέλνει από δω και από κει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;»

Ερωτηθείς εάν σε συνάρτηση με τις αναρτήσεις Πολάκη και Μωραΐτη, εξωθείται προς την έξοδο, ο κ. Ζαχαριάδης αντέτεινε «από πού; Από το σπίτι μου να με εξωθήσουν στην έξοδο;».

«Καταρχήν, δεν θέλω να σχολιάσω δημόσια τοποθετήσεις άλλων συναγωνιστών, γιατί πιστεύω πάντα ότι όταν είσαι σε ένα κόμμα δίνεις έναν αγώνα και πάντα στα κόμματα κάποιος πηγαίνει επειδή το επιθυμεί και το θέλει και ξέρει πού πηγαίνει. Εγώ λοιπόν ξέρω πάρα πολύ καλά σε ποιο κόμμα είμαι τα τελευταία 20 χρόνια και για ποιες ιδέες αγωνίζομαι και θεωρώ ότι εν πάση περιπτώσει αυτή η δημόσια σύγκρουση, να βγαίνει ένας Νίκος Μωραΐτης, και να μου λέει σε εμένα, και εντάξει εμένα, αλλά στον Αλέκο Φλαμπουράρη ο Νίκος Μωραΐτης να πάει στην Νέα Αριστερά, αυτό είναι γελοίο. (…) Ποιος είναι αυτός που έρχεται και μετράει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα στέλνει από δω και από κει;» τόνισε.

«Λάθος το σχόλιο του Πολάκη»

«Το σχόλιο του Παύλου είναι απολύτως λάθος. Δηλαδή, παραγνωρίζει ότι εγώ μπήκα μπροστά σε μια πολύ δύσκολη μάχη στο Δήμο της Αθήνας, όταν όλα ήταν στον αέρα και είχαμε βγει από μια συντριπτική ήττα. Και αυτό δεν ήταν προϊόν συνεννόησης με αυτούς οι οποίοι αποχώρησαν. Αλλά ήταν πρόταση από την πλειοψηφία του κόμματος και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας. Και αν ακόμα κάποιος αφαιρέσει τις ψήφους αυτών που στη συνέχεια κακώς αποχώρησαν, θα δει ότι πάλι η δική μου η πρόταση θα ήταν πλειοψηφική και δεν ήταν κόντρα σε καμία άλλη υποψηφιότητα που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως (...)».

«Στην Αριστερά δεν κάνουμε καριέρα, είμαστε σύντροφοι»

Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει και το σημείο της ανάρτησης του κ. Κασσελάκη, όπου αναφέρει ότι μερικές καριέρες τελειώνουν και άλλες αρχίζουν.

«Καλά, είμαι σίγουρος ότι δεν το λέει για μένα, γιατί εγώ τουλάχιστον δεν κάνω καριέρα στο κόμμα μου. Εμείς στην Αριστερά δεν κάνουμε καριέρα. Εμείς εδώ είμαστε σύντροφοι. Προσφέρουμε, παλεύουμε για κάποιες ιδέες και για κάποιες αξίες. Καριέρα κάνεις σε μια επιχείρηση, σε έναν άλλο στίβο. Αλλά στην πολιτική και δη σε αυτό το κόμμα, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνεις καριέρα».

«Τι θα πει, κάνω καριέρα στον ΣΥΡΙΖΑ;» ανέφερε, επισημαίνοντας πως ήταν ήδη στο κόμμα και εκεί «τον βρήκε» ο Παύλος Πολάκης.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, τόνισε ότι ήταν ο ηγέτης που κατόρθωσε εκείνη την περίοδο να ευθυγραμμίσει το πολιτικό ρολόι του ΣΥΡΙΖΑ με το πολιτικό ρολόι της ιστορίας της χώρας και της Ευρώπης.

«Έτσι έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλο κόμμα. Και ανέλαβε και την ευθύνη του μετά. (…) Όλοι οι υπόλοιποι δεν έχουμε κάνει και καμιά σπουδαία αυτοκριτική για το πώς φτάσαμε εκεί ή γιατί ένα χρόνο μετά δεν βρισκόμαστε εκεί, αλλά βρισκόμαστε ακόμα πιο χαμηλά.  Μ’ αρέσουν οι πολιτικοί, οι οποίοι αγαπούν την ευθύνη, όχι μόνο στο κόμμα μου, παντού» προσέθεσε.

Σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη που υποστηρίζει πως ΜΜΕ και «ολόκληρο το σύστημα θέλει να επιβάλει και το πρόβλημα και τη λύση, τους δήθεν σωτήρες που θα μπορούν να ελέγξουν» όσο αφορά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Ζαχαριάδης διαχώρισε την θέση του, λέγοντας πως στον ίδιο, αυτή τη συζήτηση του την έχει επιβάλλει ο κόσμος.

«Είναι υπερπολυτέλεια τα προοδευτικά κόμματα να τσακώνονται μεταξύ τους»

«Εκεί που πηγαίνω και συζητώ και στην Α’ Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα και στο Βόρειο τομέα που ήμουνα βουλευτής, με πιάνει ο κόσμος και μου λέει ''κάντε κάτι, δεν αντέχουμε αυτή την κατάσταση και αυτή την πραγματικότητα με τον Μητσοτάκη''. Είναι υπερπολυτέλεια τα προοδευτικά κόμματα να τσακώνονται μεταξύ τους. Θα προχωρήσει αυτό το πράγμα; Δεν ξέρω αν θα προχωρήσει. Αλλά είναι απολύτως σαφές ότι υπάρχει η ανάγκη και στην Ελλάδα, όπως έγινε πετυχημένα εκτιμώ στη Γαλλία, να κάνουμε μια προσπάθεια για ένα διάλογο και σε αυτό το σημείο, οι προτάσεις που έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης, να ξεκινήσουμε κοινοβουλευτικό διάλογο, να ξεκινήσουμε αυτοδιοικητικό διάλογο, να ξεκινήσουμε κοινές πολιτικές πρωτοβουλίες, είναι σωστές. Είναι απολύτως σαφές ότι σε κόμματα, μιλάω για το δικό μου κόμμα, δε μιλώ για άλλα κόμματα, τίποτα δε μπορεί να μας επιβάλει η διαπλοκή», συμπλήρωσε.

Παύλος ΠολάκηςΣΥΡΙΖΑΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΚώστας Ζαχαριάδης