Πολιτική|25.06.2024 13:40

Μαρινάκης: Αν έχει στοιχεία ο Κασσελάκης για μαύρα ταμεία, ας πάει στον εισαγγελέα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Το μπαλάκι στον Στέφανο Κασσελάκη να πάει ότι στοιχεία έχει στον αρμόδιο εισαγγελέα περί μαύρων ταμείων πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές», είπε αρχικά και προσέθεσε με νόημα πως: «Αν έχει κάτι περισσότερο σε αυτό που λέμε, αν έχει σοβαρές αιτιάσεις ας πάει στη δικαιοσύνη».

Σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά επανέλαβε πως το Υπουργείο Εξωτερικών απάντησε και συμπλήρωσε: «Εμείς είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και χωρίς περιστροφές διαχρονικά και σταθερά δίπλα στην Κύπρο, δίπλα στην κυπριακή δημοκρατία. Επαναλαμβάνουμε και υπογραμμίζουμε όλα όσα έχει πει πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας ο κ. Χριστοδουλίδης, η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίον ασκείται πολιτική της και διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντά της».

«Αν έχει σοβαρές αιτιάσεις ας πάει στη δικαιοσύνη»

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε αρχικά στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης περί μαύρων ταμείων λέγοντας:

«Κάθε σοβαρή καταγγελία για να έχει αξιοπιστία πρέπει να διατυπώνεται και να αναφέρεται στις αρμόδιες αρχές. Πολιτική μόνο μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκτόξευση διαφόρων κατηγοριών, δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή ούτε από το βήμα του εκπροσώπου της κυβέρνησης που έχω την τιμή να βρίσκομαι έχω είτε μέσα από μια πολιτική συζήτηση, να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία. Αν έχει κάτι περισσότερο σε αυτό που λέμε, αν έχει σοβαρές αιτιάσεις ας πάει στη δικαιοσύνη. Όμως δεν μπορούμε να προσπεράσουν είναι ότι με τον πιο κυνικό τρόπο από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ο αρχηγός του κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε στους πολίτες ότι τελικά δεν έχουμε πρόγραμμα, ελάτε να το φτιάξουμε από την αρχή. Ο ίδιος άνθρωπος που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ενόψει των ευρωεκλογών μιλούσε υπερηφανευόμενος για το πρόγραμμα του κόμματος αυτός. Προφανώς είναι και ο λόγος που ουδέποτε δέχθηκε να έρθει στην Βουλή» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απαράδεκτες οι απειλές Φιντάν

Στη συνέχεια χαρακτήρισε απολύτως απαράδεκτες τις απειλές Φιντάν υπογραμμίζοντας «Όπως διατυπώθηκε από τον υπουργό εξωτερικών με απειλές κατά της κυριαρχίας και της υπόστασης κράτους μέλους Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι απολύτως απαράδεκτος είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις και χωρίς περιστροφές διαχρονικά και σταθερά δίπλα στην Κύπρο δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία επαναλαμβάνουμε και υπογραμμίζουμε όλα όσα έχει πει πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο κ. Χριστοδουλίδης η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για τον τρόπο με τον οποίον ασκείται πολιτική της και διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και αν θέλετε και συμπληρωματικά κατά τη διάρκεια της κρίσης στη Μέση Ανατολή, η Ελλάδα έχει τηρήσει τη στάση αρχής η οποία εκτιμάται απ όλα τα κράτη μέλη και για το λόγο αυτό διατηρεί ανοιχτούς όλους τους διαύλους επικοινωνίας χωρίς να έχει έρθει σε ρήξη με οποιαδήποτε χώρα.

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Για τη συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ ο κ. Μαρινάκης ότι θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος: «Επειδή μπορεί κάποιοι να ανακάλυψαν τώρα τις διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας αυτό είναι κάτι το οποίο συνέβαινε συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει και ένας από τους λόγους που η παράταξη αυτή έχει αντέξει στο χρόνο καθ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και σε εύκολες στιγμές αλλά το πιο σημαντικό και σε δύσκολες στιγμές. Είχαμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο ήταν μια νίκη με πολύ μεγάλη διαφορά όμως με μία απόσταση περίπου 5 μονάδων από τον εκλογικό μας στόχο. Προφανώς, θα γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος. Θα δοθεί ο λόγος σε όσες και όσους βουλευτές το επιθυμούν και στο τέλος της ημέρας θα προχωρήσουμε μπροστά, όπως μας ζήτησαν οι πολίτες.

Περιμένουμε την απόφαση για τον Μπελέρη

Για τον Φρέντυ Μπελέρη ο κυβερνητικός ανέφερε ότι «περιμένουμε να δούμε το δεύτερο βαθμό με την ευκαιρία που μου δίνεται επαναλαμβάνω τη σταθερή θέση της ΕΕ, της κυβέρνησης και νομίζω της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού ότι στο πρόσωπο του Φρέντυ Μπερέλη συγκεντρώνονται όλα τα αιτήματα θα των ανθρώπων που σέβονται το τεκμήριο αθωότητας και θέλουν μια δίκαιη δίκη. Είναι νόμιμα εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας και είναι πλέον ένας εκ των εκπροσώπων των Ελλήνων στο Ευρωκοινοβούλιο. Περιμένουμε την απόφαση θα τη σχολιάσουμε προφανώς στη συνέχεια για ευνόητους, όμως είναι αυτονόητο ότι πρέπει ο κ. Μπελέρης να ορκιστεί ευρωβουλευτής και στη συνέχεια απλά να ασκήσει τα καθήκοντά του».

Και πρόσθεσε «είχα επικοινωνία που είχα με την επικεφαλής της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας στην κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ. Είναι εκ διαμέτρου αντίθετη η πραγματικότητα σχετικά με την συμμετοχή του Μπελέρη στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και δεν ισχύουν αυτά τα οποία παρουσιάζονται σε μια μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα. Η αδυναμία παρουσίας του κ. Μπελέρη στο γκρουπ αλλά και της συμμετοχής του στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν ηλεκτρονικά οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην κατάσταση περιορισμού που βιώνει ο βουλευτής στις φυλακές της Αλβανίας, όπου δεν του επετράπη πρόσβαση σε ηλεκτρονικό μέσο επικοινωνίας σε κάποιο email».

Πολιτικές εντυπώσεις η υπόθεση για τον Κήρυκα Χανιών

Τέλος, για την υπόθεση του Κήρυκα Χανίων είπε «αν ψάξει την διαχρονική εξέλιξη της μετοχικής σύνθεσης των μεγάλων ή μικρών μετόχων του κήρυκα θα καταλάβει ότι το δημοσίευμα αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως μικρομέτοχος έχει αποχωρήσει πάνω από 15 χρόνια από τον Κήρυκα άρα πως μπορεί να είναι υπόλογος για μια υπόθεση που αφορά μια επιχείρηση εν προκειμένω μια εφημερίδα την οποία ως μικρομέτοχος έχει αποχωρήσει. Πώς μπορεί να γίνεται η σύνδεση με τον πρωθυπουργό μόνο και μόνο για τη δημιουργία πολιτικών αντιπάλων; Νομίζω ότι δεν οδηγεί κάπου όλο αυτό. Είναι δεδομένα αυτά τα οποία σας αναφέρω και αποδεικνύεται από όσα έχουν συμβεί στο παρελθόν και νομίζω ότι δεν είναι καλό ειδικά συνδέσεις οι οποίες έρχονται από το παρελθόν να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε πολιτικές εντυπώσεις».

ΤουρκίαΚύπροςΣτέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώραΦρέντυ ΜπελέρηςΠαύλος Μαρινάκης