Πολιτική|27.06.2024 11:31

Παππάς στο OPEN: Στενάχωρο το λουκέτο στην Αυγή, αλλά η κατάσταση είχε φτάσει στο μη βιώσιμο - Aτυχές το σχόλιο Αποστολάκη

Newsroom

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN είπε ότι «πρέπει να κλείσει η παρένθεση της αναταραχής η οποία δεν χρειαζόταν να γίνει».

«Έχουμε ένα ιδεολογικό οπλοστάσιο που έχει υποχωρήσει στην κουβέντα. Είμαστε ένα κόμμα που έχει στο DNA του τις συμμαχίες και τα ευρύτερα μέτωπα. Ένα κόμμα που έχει ιστορική πορεία και που αντιλαμβάνεται τα μείζονα πολιτικά επίδικα. Έτσι ξεκινήσαμε τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές και πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλες τις πλευρές, για να μην πληγώνουμε τα μέλη μας, τα οποία έχουν ταλαιπωρηθεί» ανέφερε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η συζήτηση πρέπει να κλείσει, δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτώμενος για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη περί «μαύρου χρήματος» στα κόμματα που ξεσήκωσαν θύελλα εσωκομματικών αντιδράσεων ο κ. Παππάς είπε ότι «η συζήτηση πρέπει να κλείσει, δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι σαφέστατο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε τι δυνατότητα να χρωστάει μισό δισ. Είναι ευκαιρία να συζητήσουμε πως η ΝΔ να έχει έναν αρχηγό και με την υπόσχεση τακτοποιήσεις των οικονομικών και έχει εκτοξεύσει τα χρέη».

Όσο για το σχόλιο του στενού συνεργάτη του Ευάγγελου Αποστολάκη το χαρακτήρισε «ατυχές» και πρόσθεσε «έκανε μια προσπάθεια να το διορθώσει. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι».

«Να υπάρξει μια προγραμματική σύγκληση με ορίζοντα την εκλογική συνεργασία»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε sτην ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να υπάρξει μια προγραμματική σύγκληση με ορίζοντα την εκλογική συνεργασία». Όπως είπε: «διαφωνώ ριζικά με τις απόψεις για διάλυση των δυο κομμάτων. Δεν θεωρώ ότι θα προσφέρουν. Θεωρώ ότι θα είναι ένα κύμα απογοητεύσεων στον προοδευτικό κόσμο ο οποίος παρακολουθεί τις εξελίξεις με αγωνία να συγκροτηθεί μια εναλλακτική».

«Να μην πάθουμε αυτό που έπαθαν στη Γαλλία, που αναγκάστηκαν να κλειστούν σε ένα δωμάτιο 4 ημέρες για να βγάλουν πρόγραμμα και υποψηφίους. Μας δίνεται ένα παράθυρο ευκαιρίες αυτή τη συζήτηση να την κάνουμε οργανωμένα» κατέληξε.

«Στενάχωρο το λουκέτο στην Αυγή, αλλά η κατάσταση είχε φτάσει στο μη βιώσιμο»

Το λουκέτο στην εφημερίδα Αυγή, το οποίο έβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Νίκος Παππάς κάνοντας λόγο για στενάχωρη αλλά αναγκαία πράξη ενώ μίλησε για ανανέωση και πόρους στο διαδικτυακό της κομμάτι. «Είναι πολύ στενάχωρο, αλλά δυστυχώς η κατάσταση είχε φτάσει στο μη βιώσιμο της συνθήκης της τρέχουσας. Η Αυγή είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική πολιτική ιστορία» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Αυγή έχει εξαιρετικούς δημοσιογράφους αλλά έχουμε και ένα site στο οποίο δεν έχουμε δώσει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Όλα τα μέσα ενημέρωσης έχουν διαδικτυακό βραχίωνα, ο οποίος υποστηρίζει όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες και τις παραδοσιακές εκδόσεις. Εκεί δε το χουμε καταφέρει, υπάρχει το ανθρωπινό δυναμικό, πρέπει να αναδιαταχτεί και να δώσει νέα πνοή στη διαδικτυακή παρουσίας της Αυγής. 500 φύλλα κυκλοφορίας δεν είναι βιώσιμο».

Και πρόσθεσε ότι «η συζήτηση είχε γίνει το 2022 δεν πρέπει να εργαλοποιείται, έχει στηριχθεί και από ανθρώπους που έχουν πάει στη Νέα Αριστερά» και με νόημα είπε «θυμάμαι πολύ καλά τι έχει πει ο καθένας».

ΠΑΣΟΚΝίκος ΠαππάςΣτέφανος ΚασσελάκηςΣΥΡΙΖΑειδήσεις τώρα