Πολιτική|30.06.2024 15:39

Δούκας: Μπαίνω μπροστά για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη

Αλέξανδρος Διαμάντης

Ευθύνες στον Νίκο Ανδρουλάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα απέδωσε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε παρών για τις εσωκομματικές κάλπες.

«Θα παραμείνω δήμαρχος»

«Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαι παρών, με την σημαία του ΠΑΣΟΚ. Όπως ήμουν παρών σε όλη μου την πορεία στον δημόσιο βίο. Δεν απεμπόλησα αυτή μου την ιδιότητα, ακόμη και όταν κάποιοι με παρότρυναν να την αποποιηθώ για να μαζέψω ψήφους για τον δήμο της Αθήνας. Θέλω να δηλώσω ακόμα μια φορά και από το βήμα αυτό, ότι θα παραμείνω Δήμαρχος Αθηναίων σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο γιατί αποτελεί δέσμευσή μου, αλλά γιατί αποτελεί ένα αμοιβαίο πλεονέκτημα τόσο για την πόλη όσο και για το Κίνημα. Το τοπικό συναντά το εθνικό και το εθνικό το τοπικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κριτική σε Ανδρουλάκη

Ασκώντας κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη υπογράμμισε ότι τι ΠΑΣΟΚ έδωσε τη μάχη του, όμως δεν έπεισε τους πολίτες ότι μπορεί να είναι η λύση. «Η 3η θέση στο πολιτικό σύστημα, δεν μας καθιστά δύναμη ανατροπής ούτε μας βάζει σε τροχιά διακυβέρνησης. Ούτε ο Μητσοτάκης θα φύγει έχοντας απέναντι του κόμματα του 13% και του 15%», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ειδική αναφορά έκανε στους πρώην προέδρους του κόμματος, θέλοντας έτσι να εμφανιστεί ενωτικός.  «Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα της Ιστορίας, να φανούμε αντάξιοι της ιστορικής μας διαδρομής. Του Ανδρέα Παπανδρέου της αλλαγής, του Κώστα Σημίτη του εκσυγχρονισμού, του Γιώργου Παπανδρέου των μεγάλων τομών εν μέσω μιας κρίσης που ξεπερνούσε τα όρια και τις δυνάμεις της Ελλάδας, του Ευάγγελου Βενιζέλου που κράτησε την πατρίδα ζωντανή, της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά που ξανάχτισε το ΠΑΣΟΚ από τις στάχτες του, και του Νίκου Ανδρουλάκη που ενίσχυσε τα ποσοστά μας. Κλείνοντας τον κύκλο της επιβίωσης του ΠΑΣΟΚ, είναι τώρα η ώρα να ανοίξουμε τον κύκλο της υπέρβασης. Για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ ένα μεγάλο κίνημα Αλλαγής», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι»

Ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε, επίσης, ότι αυτό που απαιτείται  δεν είναι ένα πρόσωπο, ένας Αρχηγό, ένας Μεσσία. « Εκείνο που θέλουμε είναι ηγεσία, που θα ενώνει, θα εμπνέει, θα είναι προωθητής των Αλλαγών, θα μπορεί να λειτουργεί συλλογικά και συμμετοχικά, θα κάνει πράξη το «μαζί», ώστε ο καθένας να αισθάνεται ηγέτης στο έργο του και συγχρόνως εγγυητής της Ενότητας. Μόνος του κανένας δεν μπορεί. Για αυτό ενώνουμε δυνάμεις για να νικήσουμε την ΝΔ. Δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι. Λέω αυτό που αισθάνομαι, μπαίνω μπροστά και ζητώ την στήριξη σας.  Γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι ο τόπος έχει ανάγκη το ΠΑΣΟΚ. Για να μπορέσει να διαμορφώσει και να υλοποιήσει μια νέα Εθνική Ατζέντα Αλλαγών», προσέθεσε χαρακτηριστικά. 

ΠΑΣΟΚΝίκος ΑνδρουλάκηςΧάρης Δούκαςειδήσεις τώρα