Πολιτική|30.06.2024 23:17

Κατρίνης: Χρειαζόμαστε μια νέα δημοκρατική πλειοψηφία, μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης

Newsroom

Για την ανάγκη μιας νέας, δημοκρατικής πλειοψηφίας, μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει την ευθύνη της πρωτοβουλίας, οφείλει να είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτή την προσπάθεια. «Είναι η ώρα να ταράξουμε τα νερά της πολιτικής ομοιομορφίας που κάνουν τους πολίτες να μας θεωρούν όλους ίδιους. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ξεκάθαρα με ποιους είμαστε, για ποιους είμαστε εδώ, ποιους εκπροσωπούμε. Και κυρίως, να κάνουμε απόλυτα σαφές με ποιους δεν είμαστε» συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.

Και πρόσθεσε: «Να πούμε ότι τα κόμματα δεν υπάρχουν για να υπηρετούν τις επιδιώξεις μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Ότι τα κόμματα δεν υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες του ξένου παράγοντα.Θα πρέπει να κάνουμε άμεσα και γενναία αυτή την πολιτική συζήτηση, μαζί με μια αποτίμηση της πορείας μας μέχρι σήμερα, πριν τις όποιες εκλογικές διαδικασίες».

Εξηγώντας το ΠΑΣΟΚ που οραματίζεται έκανε λόγο για ένα κόμμα δεν θα πρέπει φοβάται να μιλήσει με ονόματα, ειδάλλως «δεν θα μπορέσει ποτέ να εκφράσει αυτή την κοινωνική αντιπολίτευση», αλλά και για ένα ΠΑΣΟΚ  που θα πρέπει να υπερασπίζεται δυναμικά όλους αυτούς που το στήριξαν και το έκαναν μεγάλο . «Ένα ΠΑΣΟΚ που δεν παίρνει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μιας μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, δεν θα μπορέσει να εκφράσει το αίτημα για μια διαφορετική πολιτική από μια νέα κυβέρνηση», σημείωσε και προσέθεσε: « Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι κόμματα του 13% και του 15% μπορούν να απειλήσουν τον Μητσοτάκη ή αντιμετωπίζονται σήμερα ως κόμματα εξουσίας;».

ειδήσειςΜιχάλης Κατρίνηςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚ