Πολιτική|01.07.2024 09:47

Γιαννακοπούλου: Τι είπε για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας και για Δούκα - «Χρειάζεται restart»

Newsroom

«Είμαι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, στέλεχος και ήμουν και είμαι και θα είμαι πάντα στην πρώτη γραμμή δίνοντας αγώνα», δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, ενώ τόνισε πως «χρειάζεται να γίνει restart σε όλα».

«Οποιαδήποτε υποψηφιότητα πρέπει να εκφράσει ένα ξεκάθαρο πολιτικό πλαίσιο, να έχει ξεκάθαρη πολιτική πρόταση και περιμένω να ακούσω τι έχει να προτείνει ο καθένας», επισήμανε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα»

«Πρέπει να κάνουμε μια επανεκκίνηση, να τα αλλάξουμε όλα. Πρέπει να δούμε το στίγμα μας γιατί προφανώς υπήρξε μια θολούρα. Ενώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχασαν 2 εκατ. ψηφοφόρους, εμείς πήραμε μόνο 50.000. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει», συνέχισε. «Δεν εισπράξαμε τίποτα πολιτικά γιατί δεν είχαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα».

«Θέλω να είμαι χρήσιμη για την παράταξή μου και τη χώρα», τόνισε σε άλλο σημείο.

«Είμαστε ανοιχτή στη διεύρυνση»

«Κεντροαριστερά στη χώρα υπάρχει και αυτή είναι το ΠΑΣΟΚ. Επειδή γίνεται μεγάλη κουβέντα για συνεργασίες. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με το τι συμβαίνει στη Γαλλία με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Στη Γαλλία έχουμε μια ακροδεξιά που πήρε 34% με ένα κόμμα που είναι 40 χρόνια στο προσκήνιο. Στην Ελλάδα υπήρξε μια αύξηση της τάξης του 5% των κομμάτων πέρα από τη δεξιά της ΝΔ».

«Κάποιοι φαίνεται να έχουν μια αγωνία προσωπικής επιβίωσης, για μια συγκόλληση προσώπων και όχι σε μια κουβέντα για μια προγραμματική σύγκλιση. Βεβαίως, υπάρχουν κάποια στελέχη με τα οποία ναι, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, μεμονωμένα. (…) Είμαστε ανοιχτό στον διάλογο, ανοιχτοί στην διεύρυνση».

Μιλώντας για την επόμενη μέρα μετά των εκλογών, η κυρία Γιαννακοπούλου επισήμανε πως: «Η νέα ηγεσία πρέπει να λειτουργήσει με πιο ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, θεωρώ πως η σημερινή ηγεσία στένεψε πάρα πολύ τον τρόπο που έπαιρνε αποφάσεις, που λειτούργησε. Και νομίζω πως το αναγνώρισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ακόμα και αν επανεκλεγεί αυτό πρέπει να το δει πολύ σοβαρά και πρέπει να το διευρύνει».

Επιφυλάξεις για τον Δούκα

Σε ερώτηση εάν βλέπει παρέμβαση της κυβέρνησης στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ «δεν ξέρω αν υπάρχει. Αυτό που βλέπω είναι πως δεν υπάρχει στήριξη της κυβέρνησης στην καινούρια διοίκηση του δήμου Αθηναίων. Αυτό περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχτεί».

Για τον Χάρη Δούκα είπε πως «δεν μπορώ να κρύψω πως έχω κάποιες επιφυλάξεις ή ερωτηματικά για το κατά πόσο θα μπορεί πραγματικά να είναι και δήμαρχος Αθηναίων και να αναλάβει την αναδιάταξη του κόμματος που είναι δύσκολο έργο. Είναι μια δύσκολη και βαριά δουλειά αυτή που πρέπει να γίνει».

«Υπάρχει κόσμος εκεί έξω που έχει απαίτηση από το ΠΑΣΟΚ. Να φανεί πως υπάρχει ένας ισχυρός πόλος που θα μπορέσει να κυβερνήσει τη χώρα σε 3 χρόνια και όχι σε 13 και 23», τόνισε επίσης.

Τέλος, για το εάν ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παίξει ρόλο στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς ανέφερε πως «δεν βλέπω να παίζει κάποιο ρόλο, περιμένουμε να δούμε». 

Νάντια ΓιαννακοπούλουΜιλένα ΑποστολάκηΧάρης Δούκαςειδήσεις τώραΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκηςεκλογές