Πολιτική|02.07.2024 13:53

Κυβέρνηση: Διαχωρίζει τις τοποθετήσεις των πρώην πρωθυπουργών και αποδίδει fake news στον Σαμαρά

Newsroom

Μπορεί η κυβέρνηση να κρατά την πάγια στάση της να μην σχολιάζει τοποθετήσεις και ομιλίες πρώην πρωθυπουργών της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο είναι σαφές ότι στο Μαξίμου υπάρχει ενόχληση για τα όσα είπαν ο Αντώνης Σαμαράς (κατά κύριο λόγο) και ο Κώστας Καραμανλής (δευτερευόντως) στην εκδήλωση που διεξήχθη τη Δευτέρα στο Πολεμικό Μουσείο.

Διαχωρίζουν στο Μαξίμου τις τοποθετήσεις Σαμαρά - Καραμανλή

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στο OPEN η Σοφία Φασουλάκη, κυβερνητικά στελέχη βλέπουν «με διαφορετικό μάτι» τις δύο τοποθετήσεις των πρώην πρωθυπουργών. Από τη μία πλευρά στην κυβέρνηση θεωρούν πως ο Κώστας Καραμανλής ήταν πολύ περισσότερο θεσμικός, ενώ από την άλλη πλευρά θεωρούν πως ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πολύ περισσότερο επικριτικός κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε κάθε περίπτωση πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να υλοποιεί το πρόγραμμά της, γιατί αυτό ζήτησαν πριν από έναν χρόνο οι Έλληνες πολίτες δίνοντας στη Νέα Δημοκρατία ένα συντριπτικό ποσοστό στις εθνικές εκλογές. Γι αυτό άλλωστε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο για το βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη , ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο.

Αποδίδουν fake news στον Αντώνη Σαμαρά

Πάντως όπως τόνισε η Σοφία Φασουλάκη, υπάρχουν στελέχη του Μαξίμου που είδαν fake news πίσω από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, όσον αφορά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Συγκεκριμένα στην κριτική του Αντώνη Σαμαρά περί αποστρατικοποίησης νησιών , τα εν λόγω στελέχη διαμηνύουν πως η κυβέρνηση απαντά μόνο με δεδομένα.

«Ποτέ δεν έχουμε μιλήσει για αποστρατικοποίηση νησιών και ποτέ δεν έχουμε ξεφύγει από τη μία και μοναδική διαφορά που έχει να επιλύσει η Ελλάδα με την Τουρκία, η οποία είναι η χάραξη ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας». Για την εξωτερική πολιτική της χώρας, τα στελέχη υπογραμμίζουν πως δεν είναι λίγες οι φορές που η κυβέρνηση απαντά στην Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία πως ο ευρωπαϊκός τους δρόμους περνά μέσα από την Ελλάδα.

Αντώνης ΣαμαράςΜέγαρο Μαξίμουκυβέρνησηειδήσεις τώραΝέα ΔημοκρατίαΚώστας ΚαραμανλήςΚυριάκος Μητσοτάκης