Πολιτική|02.07.2024 15:51

Μαρινάκης: Δεν σχολιάζουμε ομιλίες πρώην πρωθυπουργών - Η ΝΔ θα κριθεί από το αποτέλεσμα

Newsroom

«Δεν είναι κοινότυπο. Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών ή πρώην προέδρων της ΝΔ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τις ομιλίες των πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ότι εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το Λαϊκό Νοσοκομείο που εφημέρευε και πως δεν συμπίπτει αυτή η επίσκεψη με την εκδήλωση, ούτε είναι η πρώτη ή η τελευταία για ζητήματα καθημερινότητας.

«Εκπροσωπούμε μια κυβέρνηση που πήρε ισχυρή εντολή»

«Το σημείο κλειδί που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι ότι εκπροσωπούμε μια κυβέρνηση που πήρε πολύ ισχυρή εντολή πριν από έναν χρόνο για να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα το οποίο θεωρούμε ότι στο τέλος της τετραετίας θα βελτιώσει την καθημερινότητα, θα ισχυροποιήσει την Ελλάδα και θα δώσει ανάσες στους πολίτες, κυρίως ως προς το εισόδημά τους», πρόσθεσε σημειώνοντας πως καθήκον της κυβέρνησης είναι να απαντήσει στα αιτήματα του παρόντος με όρους παρόντος και μέλλοντος.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συνθέσεων των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2019 είναι άξια κοινοβουλευτικά στελέχη και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της κυβέρνησης είναι άνθρωποι που προέρχονται από τη ΝΔ. Σημείωσε, δε, ότι από το 2019, 15 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη έχουν αποχωρήσει από την κυβέρνηση και πως στο τέλος της ημέρας η αξιολόγηση γίνεται με βάση τη δουλειά και την ταχύτητα.

«Αν τη δουλειά την κάνει κάποιος που από μικρό παιδί, όπως εγώ και ο πρωθυπουργός, είναι στη ΝΔ ή κάποιος που συστρατεύεται, λίγο απασχολεί τους πολίτες. Εμείς θέλουμε σύνολο συμπαγές για να πάει η χώρα μπροστά», πρόσθεσε.

 «Ήμασταν διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας»

Σε ερώτηση για το ακροατήριο στη χθεσινή εκδήλωση, για πρόσωπα όπως η κυρία Θάνου και αν ένοιωσε άβολα, απάντησε πως δεν συνηθίζει να νοιώθει άβολα σε τέτοιες περιπτώσεις. «Έχω ήσυχη της συνείδησή μου. Ήμασταν διαχρονικά στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Περιγράφετε μια νοσηρή, μια μαύρη περίοδο για την Ελλάδα που μέρος της ήταν η πρωτοφανής στοχοποίηση προσώπων. Τα έχει ομολογήσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής. Μια περίοδος όπου λειτουργούσε παραυπουργείο δικαιοσύνης στην Ελλάδα και στοχοποιήθηκαν άνθρωποι γιατί οι τότε πολιτικοί τους αντίπαλοι δεν συμφωνούσαν. Κατέρρευσε αυτή η σκευωρία. Όταν είσαι στη σωστή πλευρά της ιστορίας δεν νοιώθεις άβολα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους πρωταγωνιστές της άλλης πλευράς. Τώρα, αν κάποιος επιλέγει να μιλήσει στο α ή το β ακροατήριο ή κάποιος θέλει να είναι σε ακροατήριο με ανθρώπους που βρέθηκε απέναντί τους, αυτό είναι επιλογή του καθενός. Το σημαντικό είναι να επιλέξεις τη σωστή πλευρά. Εμείς δεν υποκύψαμε στον λαϊκισμό και υπερασπιστήκαμε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε επίσης εάν ενόχλησε το ύφος ή η ποιότητα της κριτικής των δύο πρώην πρωθυπουργών. «Εγώ είπα την πραγματικότητα που προκύπτει από τα γεγονότα και τα δεδομένα. Δεν θα μπω να πω αν με ενόχλησε το α ή το β. Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών. Η ΝΔ έχει μάθει να προχωράει μπροστά σκεπτόμενη ότι θα κριθεί από το αποτέλεσμα και τις λύσεις που θα δώσει στα ζητήματα των πολιτών. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος και θα είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν στα επόμενα τρία χρόνια. Αισθάνομαι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου μάς λέει "λύστε τα προβλήματά μας". Δεν πιστεύω ότι θα δώσει λύση κάποιο τέτοιο στρίψιμο. Π.χ. κακώς θεωρείτο δεξιά πολιτική η ασφάλεια στα πανεπιστήμια, το να εφαρμόζεται ο νόμος στα γήπεδα, να έχουμε συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία. Μπορεί κάποιοι να το λένε δεξιά πολιτική. Εγώ την λέω υπεύθυνη πολίτικη», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Κώστας ΚαραμανλήςΠαύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώραΑντώνης ΣαμαράςΝέα Δημοκρατία